Nogle gode råd til isolering af 1. sal??

Hej alle gør-det-selv-eksperter! 

Vi har et gammel vaske/tørloftrum som vi gerne vil inddrage i vores lejlighed som et 1. sals soveværelser.
Pt. er rummet jo helt "råt" (ingen isolation, el. osv.), dog med en vindueskvist i.

Jeg tænkte om der er nogle gode råd/erfaringer som I vil dele ud af, i forhold til at sætte rummet i stand til at bruge som soveværelse? 
Væggene er således:
- Én skrå væg ud til tegl-taget som vi tænker skal isoleres med rockwool, og så skal der sættes 2x gipsplader udenpå.
- Én koksvæg, hvor døren ud til resten af ejendommens loft sidder.
- To murstensvægge til loft-gangen og ind til et andet loftrum

Vi havde overvejet at smække isoleringsplader på væggene, men så er det noget med at alt organisk materiale skal fjernes først (så skal vi vidst fjerne alt maling fra væggene først).
Så derfor tænkte jeg om det var smartest at smække vægrammer på, og isolerer i dem inden man sætter gips på væggene? Dog tager det jo lidt af kvm.

Alle gode råd/ideer/erfaringer modtages med kyshånd!
bh
Amatøren.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen på lds.
Det er nogen gode overvejelser i har. Men der skal lige lidt mere til.
1. Ud imod taget bør der isoleres med 350 mm Men i skal have tegltaget langtids sikret med understrygning hvis der ikke er undertag. Så skal der være en ventilations afstand imellem isolering og tg på 50 mm. Så kan der komme ventilationsluft fra sprækker ved tagfod og til udluftning i kip.
Man skal så stroppe nogle forskallings lægter ned fra spærene. Så kommer der dampspærre på og yderligere en lægte så man har plads til kabler o.s.v. under dampspærre. Den sidste plads fyldes også med isolering. 
Det kan være 2 lag gipsplade men jeg foretrækker 1 lag 12,5 mm retkantet fibergips plader. De fås i 90 x 120 cm så de er håndterbare. Der skal limes med en speciel limpatron på kanter. 
Det ville være en fordel hvis man kunne få dem leveret med kran f.eks. lige ud for vindue og så trække dem alle ind på paller. Der skal nogle hjælpere til for det er ret meget vægt. 
2. Det med det organiske materiale som skal væk fra vægge gælder kun på ydervægge / gavlvægge. Her er det nemmest at hugge pudslaget af inden man laver f.eks. en 50 mm forsats væg. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej EV Elmand

Tusinde tak for det hurtige svar, og velkomsten!

Der er heldigvis undertag, så det lyder som om vi sparer lidt arbejde der.
Godt råd med de kortere gipsplader - De store kan blive ret besværlige. Specielt når de skal op ad trappen til 5. sal......
Men vi har faktisk allerede en del stående deroppe, fordi vi fik kranet en hel del ind da vi skulle renovere lejligheden. Men der skal nok stadig et par gange (eller 20) ture på trapperne.

Ah okay, vi har jo heldigvis ingen ydrevægge udover skråvæggene til taget. Men jeg tror alligevel vi smider vægrammer op, så vi kan trække kabler derinde som du også siger. Det er lidt nemmere end at skulle til at fræse..

Mvh
Frederik

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også