Træhus og Gulvkonstruktion: Isolering, vindspærre og strøer?

Hej med jer. Dette er spørgmål vedr isolering, bundrem, strøer og gulvplader. Vi er ved at bygge træhus på 50m2.

Vi har punktfundament / skruefundament. Bundrem i 245mm spærtræ med luft på ca 20-25cm til terræn. Så her skulle komme kunne komme masser af luftgennemstrømning. Planen er følgende ifht isolering: voilernet i bunden til at holde isoleringen og en ekstra sikring mod skadedyr (senere monteres fibercement sokkelkant under ydervæg). Vi isolerer med 245mm stenuld - dvs hele spærtræets højde.

Herefter monteres gulvplader (krydsfiner) på 18mm. På senere tidspunkt skal vi lægge plankegulv oven på krydsfiner (men ikke prioritering nu, da hus skal være færdig asap).

Mine spørgmål er:

A) skal vi lægge strøer mellem bundrem og krydsfiner for at sikre mod fugt og råd? Har fået anbefalet 39x40mm kertostrøer - kan I anbefale at bruge nogle strøer, som er mindre i højden?

B) Vil I anbefale vindspærre før isolering (ligesom i væggene) eller på anden vis dug eller lignende på jorden?

C) Hvordan ifht radon? Har vi ikke garderet os mod det, når vi nu netop har 20-25cm luft under huset?

Tak for jeres tid - har vedhæftet billede.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg mener ikke du behøver strøer mellem bjælkekonstruktionen og krydsfineren, men hvis det er et opvarmet rum bør du have en dampspærrer der. Den kan så også gøre det ud for radonsikring hvis den laves rigtigt. 
Vindpap på undersiden af bjælkelaget vil i teorien være en god ting da den forhindre at det blæser ind i isoleringen og derved ædelægger isoleringsevnen, men hvis du lukker huset af ned mod terræn er det nok minimalt hvor meget det vil betyde.
Vindspærre nederst og god udluftning i hulrum under huset. Husk alle former for skadedyr skal holdes ude. Mus, rotter og husmår er nogle eksempler. Men også Hvepse selv om de ofte er nyttige.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis