El gennemstrømsvarmer, pladeveksler og El kedel unit sammen med Gasfyr

Hej

Gaspriserne stiger, og jeg kan se, at man man denne løsning kan blive omregisteret fra gas som primær varmeforsyning til El som primær varmeforsyning, og derved få sænket el-afgiften.

En samlet udgift for nedenstående er ca. 20.000, og en årlig besparelse på el på ca. 4000 kroner via en reduceret el-afgift, og forventet besparelse på gas på ca. 15.000, så et års tilbagebetalingstid, og mulighed for at fylde el på hybridbilen med reduceret elafgift via en almindelig "mormor ledning".

Hjælp, jeg er ikke klog nok til at vurdere om kan såldes kan skifte til el varme, uden at skulle købe en dyr varmepumpe. Denne løsning er jo 50.000 kroner biligere, og kræver ingen service.

Er der nogen der har erfaringer med at komplementere sit gasfyr med 3 følgende komponenter.
Gasfyret bliver ikke pillet ned, men kan startes op igen, hvis elpriserne er for dyre, og gassen er billigere.
Gasfyret er jo betalt.

1. En elgennemstrømsvarmer til brugsvand
https://www.elvandvarmer.dk/produkt/pakketilbud-stor-model-17-24-kw/

2. En el-unit til gulvarme
https://www.elvandvarmer.dk/produkt/el-kedel-unit-12-24-kw/

3. En pladeveksler fra gulvvarmen til brugsvand
https://www.elvandvarmer.dk/produkt/pladeveksler-med-isoleringskappe/

Hvad synes i ???
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det ser jo besnærende ud, men i praksis dur det desværre ikke.
Gennemstrømnings vandvarmere på el kræver meget strøm når det lige står på og de giver ikke varm vand nok til bruser plus håndvask. 
 Altså de 17 kW vil trække ca. 24 A og du kan have 10 -13 -eller 16 A grupper i din eltavle. Dine sikringer ude ved vejen kan være 25 A 
Så skal det køre så skal du sikkert have gravet større kabel ind, betale tilslutnings bidrag til el leverandøren og have større grupper i din eltavle. 
Den sidste "pladeveksler" Tager varmen fra din gulvvarme forsyning og forvarmer vandet til elvandvarmer. Det er jo også fint men Hvad opvarmer gulvvarme systemet ? ? 
Det er fint hvis man har meget billig brænde, piller eller andet til det, men det er jo som at tage penge fra den ene lomme og flytte over i den anden. Det bliver man sjældent rigere af.
Det er ikke alene gaspriser der er steget men i høj grad også el priser. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Elvarme er meget dyrt ,og  at varme et gulv op med varmt vand fra en el vandvarmer er sindsygt dyrt  , den eneste løsning er luft til vand varmepumpe .

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Altså er det samme pris om el kedel unit opvarmer eller el vandvarmer gør det. I det tilfælde vil pladeveksler være helt uden værdi. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Har du taget et kig på denne
https://www.elvandvarmer.dk

jeg har lige lavet et anlæg som minder om det i et nyt hus (kombineret med solvarme), og er meget glad for løsningenhuset har 2 badeværelser og udlejes til op til 8 personer. Så der bliver taget bade. Indtil nu ingen klager fra lejere og selv syntes jeg det fungere rigtig godt.

den enhed som Kim sælger regulere så hurtigt at varmen kommer konstant uden variationer. Man undgå at kalk udfældes pga lav temp (42 grader) og ude i badeværelses blandes ikke særligt meget koldt vand i det vand man lige har brugt energi til at opvarme.
tomgangstab er stort set ikke eksisterende da der ingen varmtvandsbeholder er.

kan godt anbefales Og min hus sikring er indtil nu std. 25 amp, elektriker anbefalede at opgradere hvis/når det viste sig at være et problem
Annonce
Jeg forstår ikke helt hvad det er du vil. Du har gas i dag. Gas koster ca 9 kr pr m3 i øjeblikket. Der er ca 11 kWh i en m3 gas. Dvs du betaler ca 0,81 kr/kWh. Selv uden afgift koster el ca 1,4 kr/kWh i øjeblikket. Med andre ord kommer du til at betale det dobbelt af hvad du gør i dag. Den eneste måde det vil være rentabelt for dig at skifte til el, er hvis du anvender en varmepumpe, således at du får ca 4 gange så meget energi til varme som du tilføjer vha. el (ved at trække energien ud af omgivelsesluften eller jorden).
Dette er jo ikke en traditionel elvarmer. 

Der bruges 400 kwh el årligt pr. husstand med 4 personer  til brugsvand og 800kw til opvarmning af gulvvarme på 200 m2, da det er GENNEMSTRØMNING og ikke almindelig elvarme.  Det er derfor MEGET billigere end almindelig elvarme.
Det er alså noget vrøvl , såkaldt ohm "s elvarme er baseret på at når strøm løber igennem en modstandstråd så udvikles der varme , og der er ingen genvej her , 1 kWh er en kWh uanset hvordan det sker , det er en naturlov .


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
daffed. jeg tror du har misforstået gennemstrømsvarmerens fordele lidt.
det er korrekt som karl smart skriver. til opvarmning er en gennemstrøms varmer ikke velegent den lver energi 1:1. her skal man bruge en Varmepumpe (luft til vand) - det giver en mærkbar besparelse med cop i nærhedden af 6 det meste af året.
mht dit brugsvand, så kan en gennemstrøms vandvarmer spare en del - specielt hvis du kombinere med en varmeveksler som din varmepumpe løber igennem. en traditionel varmebeholder har et tomgangstab og skal varmes noget højere op (62 grade( - det gør din varmepumpe arbejder mindre effektivt). gennemstrøms varmeren skal kun varme op til 43 grader. varmepumpen køres derfor på optimal indstilling med lavt temperatur til gulvvarme (ca 30 grader)
din gennemstrøms vandvarmer skal blot varme præsis det vand du bruger til bad mm fra ca 28 grader til 43 - det kræver ikke meget energi og springer ikke din maste sikring.
selv om gennemstrømsvarmeren har som skrevet en 1:1 energi udnyttelse men hentes hjem på fravær af tomgangstab og at din vp gennerelt har en højre COP end hvis du skulle have den til at varme en vvb op til 62.

spørger du mig er ideen lidt smart og
det er også dumt at varme vand op til 62 grader for derefter at blande koldt vand i for at kunne tage et bad
I forhold til kalkudfældning og mod legionella er det ok kun at varme vvb op til 55gr.

Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis