Under 10 år gamle mursten smuldrer

Hej
Vi købte for 2,5 år siden et funkis hus fra 2009. Efter vi flyttede ind fandt vi ud af at hele husets facademur var udskiftet i 2013. De nye mursten var fra Egernsund og modellen er Royal Grey.
Siderne mod Vest, Syd og Øst er meget mørkere i farven. Hvad vi har forstået er det pga gipsudfældninger, da stenene får mest vand fra disse verdenshjørner.
Desværre har vi løbende set at murstene simpelthen skyder sig selv i stykker. Der kommer kalk,salt,gips udfældninger og så mangler der noget af stenene efterfølgende. Der ses også huller i nogle sten, som om en mus lige har taget en bid.
Fugerne er hærdet op, da vi har fået lavet flere phenoftalin prøver. Der har været en syns- og skønmand, der har kigget på huset, og lavet en rapport med de fejl og mangler vi ellers har. Desværre er der ikke en klar grund til at murstene, gør dette. Vores zinkinddækning er for lav, så en teori er at der kommer ekstra vand ind mellem inddækning og murværk.
Egernsund siger det vi ser er pga. for meget vand, og deres sten intet fejler.
Jeg vil på nuværende tidspunkt ikke gå ind i sagen vi kører mod ejerskifteforsikringen, men måske nogle af jer har set nogle problemer med samme mursten eller lign? Andre ideer? Glæder mig til at høre fra jer. Se nedenstående billeder:

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nogle ideer?
Evt erfaring med den pågældende mursten?
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis