Flad tag konstruktion

Hej,
Jeg har følgende tilbygning med følgende forudsætninger :

  1. Krybekælder under den 1m
  2. Loft højde skal være 2.35m
Ud fra dette skal jeg beregne hvad højden bliver på taget (i den laveste ende, det er der den vender mod skæl som er vigtigst) ved følgende materialer :
  1. Tagpap
  2. Isolering på 250mm
  3. Fermacell 12mm plade som loft
Derfor har jeg beregnet følgende :

Tagpap - 15mm
Rugpløjede brædder - 25mm
Spær med isolering mellem spær samt udlufting - 350mm (250mm isolering + 100mm ventilation)
Forskalling - 19mm
Fermacell plade - 12 mm

Total: 421mm

Ud fra dette har jeg lagt det oven i de tal jeg var med loft højde og krybekælder. Lyder det helt forkert ? Er der noget jeg har glemt ?


 

27 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Et tag med tagpap er ikke fladt men har en kant langs siden som tagpappet lægges op ad og ovenpå sætter man en alu profil for at gøre det tæt, den har du glemt. Jeg mener man regner med 100 mm, men man kan lave det så den skråner ned mod der hvor du har tagrenden så den bidrager ikke nødvendigvis med 100 mm i højden ved skel.

Jeg forstår ikke helt det med din krybekælder, er den over terræn? Ellers skal den jo ikke tælle med når du beregner højden i skel.
Ja korrekt krybekælder er over terræn (jeg har krybekælder i den nuværende bygning over terræn så det er fordi jeg ikke vil have trapper mellem hovedbygning og tilbygning så gulvet skal være i samme højde).

Ok, aluprofilen du omtaler er et vindskede https://www.10-4.dk/varer/byggematerialer/aluprofiler/vindskede/Icopal-vindskede-15A-1649946, den fylder ikke mere end 1-2cm i højden ved kanten mener jeg, den kan jeg tilføje senere men hvad med resten lyder det fornuftigt ?

 

@donnib: Er der noget jeg har glemt ?

Ja, Du har glemt at oplyse afstanden til SKEL?
Ja, du har glemt at oplyse tilbygningens formål, f.eks. beboelse eller andet?
Ja, f.eks. Isoleringstykkelsen 250 mm, opfylder den kravet til bygningens formål?
@GSH

1. Afstand til skel, hvorfor er det vigtigt i forhold til hvor høj konstruktionen bliver ? Altså jo jeg ved godt det er vigtigt for mig og jeg bruger den også men her i tråden er det højden på konstruktionen jeg er interesseret i for så derefter holde det oppe imod 2,5m fra skel x 1.4 som reglen forskriver.
2. Det er beboelse.
3. Ja det vil jeg mene ifølge BR18 for tilbygning står det 250mm på loft men måske tager jeg fejl ?

 

donnib skrev den 04-01-2022 10:08:50

Ok, aluprofilen du omtaler er et vindskede https://www.10-4.dk/varer/byggematerialer/aluprofiler/vindskede/Icopal-vindskede-15A-1649946, den fylder ikke mere end 1-2cm i højden ved kanten mener jeg, den kan jeg tilføje senere men hvad med resten lyder det fornuftigt ?

 Nej, prøv at se med her hvor du kan se hvad det er for en kant jeg mener https://www.youtube.com/watch?v=GTk8_NwwGkU&ab_channel=BMIDanmark%2FIcopal%26Monier. Men man kan måske også opbygge taget på en anden måde hvor du ikke får den kant.

Resten ser rigtigt ud.
Annonce
ad1: Godt du har styr på afstandens forholdene til SKEL.
ad2: Når det er beboelse stiller det givne krav til, f.eks. isolering.
ad3: Tilbygning ifølge BR18, siger U-værdi = 0,12, (300 mm, ud fra given Lambda-værdi).

F.eks. bedre Lambda-værdi= mindre isoleringstykkelse.

Evt. ventilation kan, i visse tilfælde, være min. 50 mm.
Ahh jeg forstår, det er en anden måde at lave tag med tagpap, jeg har før lavet det på denne måde : https://youtu.be/VuEbTgXxd9Y?t=790 og der er det kun aluprofilen som han gør der. 

 

GSH skrev den 04-01-2022 11:40:41

ad1: Godt du har styr på afstandens forholdene til SKEL.
ad2: Når det er beboelse stiller det givne krav til, f.eks. isolering.
ad3: Tilbygning ifølge BR18, siger U-værdi = 0,12, (300 mm, ud fra given Lambda-værdi).

Evt. ventilation kan, i visse tilfælde, være min. 50 mm.

Ups, jeg lavede en fejl i min første tråd, det skulle have stået 300mm isolering, 50mm ventilation præcis som du skrive men jeg kiggede på https://www.rockwool.com/dk/downloads-og-tools/bygningsreglement/projekttyper/tilbygning/ men det er det samme der står i din pdf. Jeg tror der er ved at være styr på det men kom lige i tanke om en ting. I og med der er direkte forbindelse mellem spær fra indersiden og ydersiden vil denne konstruktion vel kaldes et koldt tag, er det et dårlig ide ? Skal jeg hellere tænke om jeg kan lave et varmt tag uden det fylder alt for meget ?

Jeg har lige tegnet tag konstruktionen :

 

Ja, varmt tag er en mulighed, fandt lige følgende:

Ved varmt tag taler Rockwool om Fugtbelastningsklasser 1-2. Det medførte en Google:

Som forklares på side 61. Umiddelbart burde det ikke give problemer.

En anden ting er Spærene. Almindeligt Spærtræ, som lagervare, fås kun til og med 300 mm, (295 mm).
Der er så Limtræ, I-bjælker af Træ, eller 2xSpærtræ sammenspændt eller med afstand, for at komme over 300 mm.

Havde denne Phonix liggende, hvis der er detaljer, der kan bruges:
Ummidelbart er jeg mest ved bare at holde den konstruktion jeg har gang i nu så medmindre andre fortæller mig at det er en RIGTIGT dårlig ide at lave koldt tag så forsætter jeg i denne retning.

Jeg har fundet denne : https://www.stark.dk/raw-spaertrae-c24-47x350-mm-4800-mm?id=1624-04735010480 , det burde være ok hvis det ikke var for max 6m hvor jeg har 6,1m eller måske er det en fejl på hjemmesiden ? Men jeg kan da godt se at hos 10-4 har de som selv siger kun 295 max : https://www.10-4.dk/varer/byggematerialer/trae/spaertrae#

Kiggede også på limtræ dog kan jeg se de springer fra 333cm til 366cm så der eksisterer ikke 350cm :( og så koster de kassen. Hmm...jeg har ikke set hvordan man kan sammen spænde to spætræ ovenpå hinanden ? Hvad mener du med afstand ? Det ville være en meget billigere alternativt hvis den er ellers er accepteret som en løsning.

 

Der er yderligere 17 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis