Må og kan man skifte ledning på tørretumbler ?

Kan jeg skifte ledning på en tørretumbler .. den er til kraft med 5 ledninger, og vil gerne have den til adm. Stik kontakt..!?
4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis din tumbler kræver 400V kan du ikke forsyne den fra en almindelig stikkontakt.
Kræver den kun 230V, men er tilsluttet så den bliver forsynet fra et kraftstik, så kan det godt lade sig gøre.

Der er et klistermærke på tumbleren, typisk i siden/kanten af åbningen ved lågen, hvor det står hvad den kræver af spænding og amperre. Tag et billede af det klistermærke, så kan vi bedre besvare om du kan/må skifte den, men som udgangspunkt er svaret nej, hvis alle 5 (eller 4 af dem) er tilsluttet i det nuværende kraftstik.

 

Det er en industriel tumbler, og for at kunne skifte til 230V forsyning, skal du have en elektriker på, da det kræver ombygning indvendigt i terminal rækkerne/klemkassen og styringen.
Det kan lade sig gøre, men det mest optimale er at sætte den til 400V kraftstik.
Alternativt anskaf dig en anden tumbler der køre med varmepumpe, den er mere energivenlig end denne, med mindre denne er købt med henblik på virksomheds messig brug.

 

Tørretumbleren kan køre på en fase og nul med forskelig effekt afhængig af sikringen foran (lys- eller kraftgruppe). Du skal se i koblingsskemaet, hvordan der skal tilsluttes. Måske er der et skema under låget til kablet.
Hvis du har mod på det, skifter du selv kablet, da det er en tilledning. Du overtager selv ansvaret for den korrekte forbindelse.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis