Mug/svamp inde under tapettet, hvordan finder vi ud af hvor det kommer fra?

Hej Alle

Vi har netop overtaget et nyt hus, og inde under tapetet er der mug/svamp. Men hvordan finder man kilden til det? Vi bøvler lidt med vore ejerskifte forsikring, og vil gerne give dem så meget info som muligt. Er der i øvrigt nogle af jer der har oplevet noget lignende, eller ved hvilken type svamp/mug det her er? 
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det ser jordslået ud, hvilket vel også er en form for skimmelsvamp, - men det kan sagtens være dødt, så der kun er den sorte misfarvning tilbage.
Vil tro det findes i langt de fleste ældre huse, et eller andet sted, - på et tidspunkt har væggen været kold og der har kondenseret fugt fra luften på den, som så har skabt grobund for noget skimmel.
Så formodentlig er det dødt for længe siden, efter der er kommet mere stabil opvarmning af rummet i forhold til tidligere tider.
Tak begge for svar. Ville i få en professionel ud? De priser vi får er godt nok dyre. 
Frisk skrev den 02-12-2021 04:05:48

Det kan komme ved feks en kombination af: uisoleret hulmur, nord-vestvendt mur og soveværelse uden opvarmning og ingen eller dårlig udluftning.

 Muren er vidst nordvest, jeg vidste ikke det kunne have en betydning. 

Christian M skrev den 02-12-2021 07:34:25

Hvad siger ejerskifte til det? Er der noget i tilstandarapporten som gør, at I burde have vidst det inden købet ?

 Nix men de er ikke meget for at tage det.. 

Nybgeynderen skrev den 02-12-2021 20:12:27

 Nix men de er ikke meget for at tage det.. 

Så be om en skriftlig begrundelse for, hvorfor de ikke vil tage det. For hvis der ikke står noget i tilstandsrapporten, så er det jo deres opgave som udgangspunkt.


Mvh. Christian M
 

De argumenterer vele nten for, st udbedring koster mindre end selvrisiko? Der er forventeligt i et hus af jeres alder/konstruktionstype? Undersøgelser kræver destruktiv analyse, som de ikke foretager.. eller hvad de nu lige kan finde på!
(Jeg har kun dårlig erfaring med vores ejerskifteforsikring, hvis du skulle være i tvivl 🙂)

Hvad har det været foran væggen? (Se måske fotos fra salgsmateriale?)
Hvad er der på den anden side af væggen? (Det er måske en ydermur, men er der fri luft, eller er det o en kælder? hvis ydermur, er der så hulmursisoleret?

 Ingen håndværksmæssig uddannelse :-)

Istedet for at bruge tid på de sædvanlige fantasifulde gætterier her på siden, beder du forsikringen om skriftlig dokumentation for deres holdning.
Forsikring mod uforudsete defekter skal selvfølgelig dække jer som ukyndige købere af andres skjulte defekter ...
Det er faktisk hele ideen med denne lovpligtige ordning.

Det er muligvis overskueligt at fjerne tapet og evt puds med svamp. Det gør du ikke førend der er afklaret med forsikringen! 
Det vigtigste er først og fremmest at VIDE hvorfor der er skimmelsvamp.
Kan stamme fra fugt pga af dårlig udluftning, nærig fyring, fejlplaceret møbel. Og/eller opstigende fugt, eller ovenfra pga utæt tag.
Mulighederne er mange.
Ændring af nogle af disse fejl er enkle, andre dyre og besværlige. Så bliv klog på dit nye hus fremfor ukyndige gætterier ... 
Er der problemer andre steder i huset?

Skaf et kvalitets hygrometer/fugtighedsmåler så du ved hvor høj luftfugtigheden er i rummet og resten af hytten. Er også nyttigt fremover, så køb noget ordentligt!

Sæt varme på og luft ud, så skaden ikke forværres. På denne årstid er der lav luftfugtighed og go mulighed for affugtning. Ellers overvej en affugter.

Held og lykke

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis