To rum lagt sammen men har forskellige højder gulve

Ideer til bedste løsning søges.

Vi har købt et hus hvor vi har væltet en væg mellem køkken og stue. Nu vil vi lave gennemgående gulve (gulvene er købt og er massive fyrtræsplanker 12,5 cm brede). I takt med at væggen er væltet har vi valgt at udbygge køkkenet en smule, ved at tilbygge nogle køkkenskabe ind i den gamle stue.

Problemet er når vi skal lægge gulv – der er nemlig niveauforskel fra køkken til stue. Mellem 3 og 4 cm - køkkenet er lavest. Vi vil meget gerne undgå at hive det gamle køkken ned, da det skaber noget bøvl i forhold til rørføring, og flugtning af bordpladen og vindueskarm. Vi vil også gerne undgå at hæve køkkengulvet med de 3-4 cm da arbejdshøjden i køkkenet så bliver lav (men måske er det den bedste løsning).

Er der nogle gode løsninger på dette? Hvis vi laver et decideret trin, ved vi at folk vil komme til at snuble over det, og vi er i tvivl om man kan lave en ”rampe” som er funktionsdygtig.
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
TRRA
TRRA
1152 2770
Det afhænger helt af hvad I kan leve med. I kan sagtens få en overgangsliste, enten i træ eller i alu. Pga. højden skal den nok være forholds stor, så den ikke bliver for stejl. Det er en god ide, at lave den i noget andet materiale eller farve end gulvet, så folk kan se det. For beboerne bliver det hurtigt en vane. Men ikke for gæster.  

3-4 cm lavere bordhøjde kan være træls, hvis i ender i 84-85 cm og I generelt er høje (hvis jeres bord flugter med vindueskarme nu, og huset er af ældre dato, så har i sikkert ikke for meget at give af)

Alternativt kan I jo "bare lige" banke noget af højden i stuen. Men den "letteste" og bedste løsning hvis det skal gøres plant, er altså at løfte køkkenet. Det bliver I gladest for i længden, selvom det lyder til, at I kommer til at skulle leve med forsænkede vinduesplader ift. bordplade. 

Mvh Troels
Har du set hvorfor gulvet er højere i stuen? Måske er det fordi der er lagt et andet gulv over noget ældre gulv, så du måske kan fjerne et lag gulv fra stuen og det derefter bliver plant med køkkenet. 
mgelle
mgelle Trådstarter
2
Gulvet i køkkenet er de oprindelige gulve fra 30’erne. I stuen er der lagt gulvvarme med beton. Så det er ikke muligt lige at fjerne et lag gulv i stuen. 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Populært lige nu

 1. Nye radiatorer, men hvilke og hvor store..?
  Fyr og opvarmning (læst 192 gange)
 2. Genbruge betonrør eller nye kloakrør ifbm badeværelsesrenovering
  Lav-Hus (læst 179 gange)
 3. Fuge omkring blandingsbatteri
  Lav-Hus (læst 396 gange)
 4. Taber tryk i fjernvarme gulvvarmeanlæg
  Lav-Hus (læst 603 gange)
 5. Ståltag
  Lav-Hus (læst 242 gange)
 6. Hvordan flytter jeg en marmor bordplade?
  Lav-Hus (læst 170 gange)
 7. Gratis strøm ??
  Grøn energi og sparetips (læst 178 gange)
 8. Elektrolux industriovn 48 kw
  Hårde hvidevarer (læst 704 gange)
 9. Skal gardiner går ned over radiatoren?
  Lav-Hus (læst 247 gange)
 10. Gammelt afløb badeværelse (beton?)
  Lav-Hus (læst 247 gange)
Video

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis