Citrontræsblomster m. mug e.l.

Hej,
vi har sat citrontræet fra terrassen ind i drivhuset for 3-4 uger siden. Det har i løbet af året leveret 2-3 modne citroner på vores sydvendte terrasse.
For ca. en uge siden har vi viklet bobleplast om det (med åben top) for at beskytte mod lave temperaturer og stadig få lys.
Nu har vi opdaget at der er mug/skimmel/svamp eller ? på blomsterne.
Det er første år vi har træet, så vi har ikke set det før.
Vi har ingen steder med den anbefalede temperatur og lysmængde til vinteropbevaring og valgte derfor den nævnte løsning.
Se ?? på billederne herunder og kom gerne med et godt råd.

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Drivhuset er nok det værste sted at opbevare frostfølsome planter , da der godt kan være meget koldere inde i drivhuset end der er  uden for , der kan godt være minus  2 gr C inde i drivhuset og plus 2 gr C udenfor , og så pakket ind i bobleplast , så skal det mugne og rådne op , især her i november hvor luftfugtigheden er høj , prøv at spørge her www.havenyt.dk/forum/ , der er der mange med citrontræs erfaringer .

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Du mister træet, hvis su ikke får det ind i tempereret rum med lys. Vi har et citrontræ, som står ude i højsommer i udestue i dårligt vejr og inde i stuen ved terrassedøren om vinteren. (Vi tog det ind i går). Det skal have lys og luft hele tiden, da det danner blomster og frugt uafhængig af årstid. Mug får det til at dø. glæd dig til det bliver lidt ældre. Vort træ er ca 6-7 år og giver pt 5-6 citroner ad gangen. Husk citrus- gødning og groft jord.
Tak for råd begge. Har nu flyttet træet fra drivhus med ca. 75 pct. luftfugtighed, til bordhøjde i det lidt mørke isolerede værksted med ca. 50 pct. luftfugtighed. Har desuden bestilt et par led plantelamper der bliver monteret på en timer. Værkstedet har elradiator sat til ca 5 gr. som frostbeskyttelse (maling etc.) og brændeovn til ophold når jeg bruger længere tid derude. Mon ikke det går?

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
Plantelyset er totalt overflødigt , da citrontræet ved lav temperatur ca 5-10 gr. C går i vinterdvale og skal stå tørt indtil marts , hvis det står inde i et lunt og lyst sydvindue , så er kunstlys ,  tæt på træet som muligt godt .med en sparsom vanding . Held og lykke med det.


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Jo, men i vores stråtækte hus fra 1850, og som oprindelig er en staldbygning, er vinduerne ikke ret store.

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også