VVS-installation

Er der nogen VVSer der kan svare på flg.?

Jeg har i dag en lukket fjernvarmekreds med en varmeveksler der er optimeret til stor gennemstrømning (ikke optimalt) og en varmvandsbeholder på 120 l.

Jeg skal have tilsluttet gulvvarme i en tilbygning via en shunt.

Men jeg er nødt til at have varmtvandsbeholderen væk for at få plads.

Jeg overvejer at skifte den gamle veksler og erstatte beholderen med en veksler også. Jeg skal ikke have cirkulation på det varme vand, så jeg skal stadig lukke op til 4-6 liter ud inden der kommer varmt vand i hanerne.

Mine spørgsmål er så :

- Hvilke fordele er der ved en beholder frem for en veksler og omvendt?
- Jeg har hørt at hvis man ligger sidst på en fjernvarmestreng så skal man have varmtvandsbeholder - passer det?
- Jeg lukker normalt for varmen 1. maj og åbner først igen dem 1.oktober, men hvis jeg skifter til veksler på det varme vand, så kan det vel laves så jeg stadig kan lukke for fjernvarmen?
- kan man presse VVS-firmaer til at sælge vekslere til de samme priser som man kan købe dem til på nettet. Uden at få et konkret tilbud har jeg spurgt et par steder på udskiftning af veksler + montage og standardsvaret er at det koster ca. 10.000,- - veksleren koster 4000 inkl. moms på nettet - 6000,- for at skrue nogle rør af og på lyder meget i overkanten?
- står en varmtvandsveksler og varmer vand selv om der ikke trækkes varmt vand? Hvis ja, hvorfor? Kunne den ikke blot åbne når der åbnes for den varme hane - eller ville det køle hele enheden for meget ned hvis ikke der løber varmt vand igennem hele tiden?

Jeg må indrømme at jeg ikke har styr på dette område.

Erik
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvilke fordele er der ved en beholder frem for en veksler og omvendt?

Beholderen er der vand på hele tiden og din ventetid ved vandhanen afhænger således kun af afstanden til taphanen. Med veksleren skal du måske 'tømme' fjernvarmestikledningen for koldt fjernvarmevand inden du kan varme dit eget brugsvand. Til gengæld er den generelle driftsøkonomi typisk bedre med en veksler end en beholder. Dvs. veksleren afkøler bedre, men hvis der er ikke er omløb på fjernvarmeledningen og lange brugsvandsledninger, kommer du til at hælde en masse vand ud.

- Jeg har hørt at hvis man ligger sidst på en fjernvarmestreng så skal man have varmtvandsbeholder - passer det?

Det er i hvertfald en fornuftig ide, hvis der ikke er omløb på ledningen, dvs. at alle de andre brugere accepterer det tab, der er forbundet med at holde ledningen ind til dig varm. Mange omløb er på det seneste nedlagt i takt med at krav om minimerede fællesudgifter.

- Jeg lukker normalt for varmen 1. maj og åbner først igen dem 1.oktober, men hvis jeg skifter til veksler på det varme vand, så kan det vel laves så jeg stadig kan lukke for fjernvarmen?

Ja!

- kan man presse VVS-firmaer til at sælge vekslere til de samme priser som man kan købe dem til på nettet. Uden at få et konkret tilbud har jeg spurgt et par steder på udskiftning af veksler + montage og standardsvaret er at det koster ca. 10.000,- - veksleren koster 4000 inkl. moms på nettet - 6000,- for at skrue nogle rør af og på lyder meget i overkanten?

Hvad tror du selv? VVS'eren lever af sin know-how og ekspertise og det kan da godt være at du kan hive noget rabat, men hvorfor skulle han levere dette og oppebære sine garantier på et produkt, som han ikke tjener på? Hvis skidtet er defekt eller utæt fra ny, tilbyder du sikkert ikke at betale de ekstra omkostninger ( tid, kørsel mm.) der er forbundet med at få fejlsøgt, ombyttet ell. leveret end anden vare. Typisk skal VVS'eren selv dække det, der måtte komme ud af hans avance uden yderligere dækning fra f.eks. hans leverandør. Er du parat til at betale ham for at stå og vente/ ekstra kørsel, hvis den vare du skaffer viser sig defekt og DU skal i gang med at ombytte?
I øvrigt ... tag dog og få et rigtigt tilbud! For installatøren er det jo ikke til at vide ud fra en telefonsamtale, hvor meget decideret installationsarbejde dvs. rør, fittings, ventiler, trykdifferensregulator,isolering, nedtagning (asbestsanering) mv. der gives bud på.

- står en varmtvandsveksler og varmer vand selv om der ikke trækkes varmt vand? Hvis ja, hvorfor? Kunne den ikke blot åbne når der åbnes for den varme hane - eller ville det køle hele enheden for meget ned hvis ikke der løber varmt vand igennem hele tiden?

Nej, det er jo netop derfor at der er så lange ventetider ved nogle vekslerinstallationer.
Hej VVS'eren!

Tak for svarene.

Det er ikke for at provokere, men flg. undrer mig :

M.h.t. garanti på vekslere, så er den garanti på mærkevareveksler en VVS'er giver vel ikke bedre end den garanti man får gennem firmaer der handler vvs udstyr på nettet?
Det vvs udstyr der sælges på nettet giver jo stadig sælgeren en avance - en vvs'er behøver vel ikke have flere 100% avance på det selvsamme produkt. En vvs'ers garanti på udført arbejde er vel uafhængig af produktet?
Det er ok at en VVS installatør har en lidt højere avance på varer end netbutikken, men jeg synes forskellen er for stor.
Hvem sælger netbutikkerne vekslere m.m. til ? GDS'ere eller til sort arbejde? De sælger vel ikke til VVS-installatører?
For installationerne skal vel stemples af en autoriseret VVS'er - eller fuskes der også med det?

Jeg har for ca. 3 år siden fået et tilbud på udskiftning af den eksisterende veksler - det skulle koste næsten 10.000 selv om der ikke var noget rør-arbejde (skrue af - sætte på - skrue ny på). 1 times arbejde + kørsel.

Kørsel : hvorfor skal VVS'er have timeløn for kørsel? - det er ikke mit problem at vvs'eren "bor" langt væk. Da jeg var rejsende IT-konsulent betalte kunderne kun for de km jeg kørte.
Det er muligt at online vvs-shopperne giver længere garanti, hvis du køber en vandhane i Bilka til 200,- kr er der også 5 års drypgaranti på den, men tror du selv på at de kommer og skifter den, når det er galt?????

med hensyn til avancerne er de fleste online vvs- shopper grossister.

Selvfølelig skal vi ha for kørsel, det er jo ikke vores skyld at der findes skumøre som dig der har valgt at bo på Lars Tyndskids mark, endvidere skal bilen fyldes med stumper inden vi køre ud på en opgave, og den skal ryddes op når vi kommer hjem.

Normalt vil man kunne forhandle sig frem til en fornuftig rabat, hvis man da har et godt forhold til sin vvs'er, og man altid handler samme sted. Men er man en kværulant som dig, ja så skal man nok ikke regne med den store rabat, tværtimod!!!
Hej Smeden!

Jeg mener ikke at jeg er kværulant, jeg vil bare kende sammenhængen på ting som kan se fordækte ud. Jeg betalte en vvs'er for en ½ times kørsel selv om der er mindre end 5 minutters kørsel til min bopæl fra VVS-firmaet. Men de fakturerer vel kun halve timer også mht kørsel?
Den næste kunde betaler vel også for kørsel?

Det med at have et godt forhold til sin VVS-installatør - det er ikke så nemt, da der kan gå år imellem at man har brug for en sådan. Hvad skal man så gøre for at opnå rabat?

Erik
Hej Erik P.
Der ER forskel på VVS'ere - det er bare om at finde den rigtige! Min var så flink at finde et alternativ til den relativt dyre veksler, som jeg var blevet anbefalet. Fik en med en større kapacitet (og tilsvarende effektivitet) mod en besparelse på 1500,- (den har så et andet navn - men bruges i mange boligforeninger).

Incl. en del rørarbejde (pga. den gamle sad i vejen), der effektivt tog 1½ time, blev jeg bonnet for i alt 2 timer. Pris totalt incl. moms 4400,-, hvilket jeg fandt overordentlig rimeligt (især fordi han nemt kunne have tjent mere på veksleren), ligesom et andet tilbud jeg havde fået lå i samme prisklasse som dit.

Jeg fik så efterfølgende at vide, at det havde gjort en stor forskel for ham, at han måtte lave det, når det passede ham - han fik bare en deadline og en nøgle.

Mvh.

Jan R.
Annonce
Hej Jan R

M.h.t. at finde den rette - er det ikke "needle in the hay-stack"?
Det var en sådan VVS'er og en sådan løsning jeg godt kunne tænke mig.
Hvilken veksler har du så fået installeret?

Er man kværulant hvis man ikke vil betale 10.000 for noget som du f.eks. har betalt 4.400,- for? Jeg synes forskellen er for stor.

Erik
Du er ikke kværulant overhovedet - og til smeden - det er netop typer som dig der gøre at mange folk at et anstrengt forhold til håndværkere -

Selvfølgelig skal vi ha for kørsel, det er jo ikke vores skyld at der findes skumøre som dig der har valgt at bo på Lars Tyndskids mark


Fed holdning - men du svarede jo ikke rigtigt på det manden spurte om vel !??! og dine argumenter om rabat er nok også dem der for ALLE folk jeg kender til at købe deres VVS ting i net butikker.
Hej Erik,

Jo - det tog mig også en del tid og en del forespørgsler hos venner, bekendte og forretningsforbindelser.

Til gengæld har jeg efterfølgende fået nyt vand lagt ind, renoveret varme installation og lavet to badeværelser komplet til en fair pris og MERE VÆSENTLIGT, uden at skulle bekymre mig fem sekunder om at det var i orden. Og så har det været rigtigt lækkert, at jeg har fået lov til at lave det arbejde (udfræsning, nedbrydning, indmuring m.v.) som VVS'eren egentligt ikke gider og som er relativt timetungt.

Så jeg vil anbefale dig at bruge tiden på det i lokalområdet.

Skal lige vende tilbage med et navn på veksleren.

Og nej, du er absolut ikke kværulant - med mindre man er direkte uvenner med sine penge, er det kun fornuftigt at forholde sig kritisk til en pris.

Mvh.

Jan R.
Hej med jer.

Jeg må tilslutte mig argumentet om, at der bestemt er forskel på VVS'ere! Man skal virkelig finde en man føler sig godt tilpas med, det er trods alt ens garanti for det arbejde der skal udføres. Jeg kan godt forstå du forholder dig kritisk til priserne og alt andet ville da være mærkeligt Personligt vægter jeg kvalitet inden for min pengepung, og så sparer jeg gerne med forskellige vvs'ere i forhold til kvalitet og priser og hvis jeg ellers har spørgsmål - det er en meget blandet oplevelse. Nogle har bare styr på det de laver og andre - hmm ikke i samme grad. Personligt bruger jeg http://optimaxvarme.dk/  - de har altid givet mig en god behandling. 

Håber det kan bruges

/christina kurt








Hej.
Og velkommen til. Og det er risikoen, når man forvilder sig ind i junglen. Det er 10 1/2 år siden tråden kørte, men argumenterne er da stadig gyldige

mvh 

 varmetossen

Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis