Gulvvarme - reservedele til ældre shunt

Håber nogen kan hjælpe en ‘ikke’ VVS-kyndig mand 🙏
Det drejer sig om et gulvvarmeanlæg fra 1997, hvor nogen af termostaterne tilknyttet shunt’en ikke virker eller har sat sig. Ved ikke hvor jeg finder reservedele til et så ‘gammelt’ anlæg. Vedhæfter et par billeder. Har fået fortalt at man skal kunne skubbe til den lille ‘pal’, men det kan jeg ikke. Kender nogen et sted man kan købe gamle reservedele eller kender en kyndig VVS’er (i nærheden af Rødovre)? På forhånd tak for hjælpen. Vh Peter 
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Ofte kan man med tålmodighed få palen/stiften løs.
Små forsigtige slag med en lille hammer kan som regel gøre det, men det kan tage flere minutter før den springer løs og så kan trykkes lidt ind, hvor den selv fjedre ud igen.
Har selv en radiatorventil, der skal have denne motion hvert år ved denne tid. Og der skal der virkelig næsten uendelig mange slag til, før den går løs.
Jeg tror måske grunden til at du ikke kan skubbe “palen”, er at den er i bund. Synes den ser meget kort ud. Men ellers som Fabrin nævner.

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
Derudover tænker jeg at næsten alle VVS’ere vil se det som en banal opgave medmindre de har specialiseret sig i tagrender o.l.

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
Det er netop fordi at ventilen har sat sig fast i lukket position, at det hjælper at slå på stiften.
Det er jo ikke stiften som sidder fast, men i stedet den ventil, som den trykker på, der har sat sig fast i lukket position.
Små slag på stiften kan vibrere ventilen nedenunder fri, så den fjedre op og åbner, og samtidig løfter stiften lidt ud.
Herefter vil den sandsynligvis fungere upåklageligt indtil den måske næste sommer igen sætter sig fast pga at ventilen er lukket i samme position i længere tid pga sommervarme.
Annonce
Når vi i det gamle hus havde samme problem på 2-3 ventiler, når der efter sommeren igen skulle varme på, slog jeg ikke på stiften, men på siden af ventilen. Den er ikke så sart, så en masse lidt hårdere slag fik dem altid åbnet.

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
Det er korrekt, at vejen frem også kan være slag på siden af ventilen, eller en kombination. Men under alle omstændigheder, så vil det i langt de fleste tilfælde være noget folk kan klare selv uden tilkald af en vvs-er.
Men godt at få præciseret, at det også kan være slag på siden af ventilen, som skal til   
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis