Understøbning hvorfor ekspanderende beton?

tolborg
tolborg
70 8600

Jeg kan se der er flere som understøber sokkel ved at støbe beton eller bygge med lecablokke op til ca 5 cm under eksisterende sokkel og så fuge det sidste stykke med ekspanderende beton

Men jeg undrer mig over hvorfor det er nødvendigt. Hvorfor fylder folk ikke helt op med beton så det kan fyldes helt op og komme i kontakt med eksisterende sokkel

Jeg faldt over denne her - hvor de laver det de kalder en flush pour underpinning. Det ser nemt og solidt ud

https://youtu.be/pBknIG60UjE

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Alm. beton "krymper" en smule når det hærder, så selvom du presser det godt ind, får du aldrig 100% kontakt til en mur ovenpå. Det er meget små tolerancer der er tale om, så det behøver ikke være noget problem, hvis du kun skal sikre at muren ikke falder sammen. Men er det fx. en mur der skal bære noget, så er det bedst at have fuld kontakt, så undgår man også evt. revner i fremtiden.
Anders K
Anders K
752 8220
Ekspanderende mørtel er også en lidt misvisende beskrivelse, idet den i realiteten er svindfri (i modsætning til almindelig mørtel)

Med venlig hilsen

Anders

ev elmand
ev elmand
19819 7480
Hvis det kun drejer sig om en restfuge på 2-3 cm så mener jeg ikke det har nogen betydning at man bruger speciel svindfri beton.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Kort og godt

Lav-det-selv.dk (LDS) er Danmarks største samlingssted for boligejere og gør-det-selv folk. Hver måned besøges LDS over 600.000 gange, af folk der søger råd, vejledning og inspiration om alt fra boligforbedring til hobbyprojekter.

LDS er drevet af et stærkt fællesskab, hvor alle kan bidrage med viden og ideer.

 

Følg med