Indstilling af gasfyr

Hej med jer

Ny husejer her, som er flyttet ind i et parcelhus fra 1974 med gasfyr (Vaillant sat på auto med udeføler). Jeg har lidt svært ved at gennemskue, hvad den korrekte fremgangsmåde er i forhold til både at spare på gassen og opnå en behagelig temperatur indenfor. Der er bestilt service på fyret, men de havde ikke tid før om noget tid, og så prøver vi lige at justere ind selv i mellemtiden.

Lige nu er fremgangsmåden, at alle radiatorer i alle rum er på max, og så justerer vi fremløbstemperaturen for at opnå en behagelig temperatur indendørs. Aktuelt er den på 35 grader, og det er fint, som vejret er nu. Huset har fået nye vinduer hele vejen rundt, nyt tag og efterisolering på loft. Temperaturen på fyret er sat til 20 grader, men jeg ved ikke helt, hvilken funktion den har.

Er vi inde på noget af det rigtige, eller skal man ligefrem regulere temperaturen både på radiatorer, fremløbstemperatur og evt. føler på fyret?

På forhånd tak.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
de 20 grader, er om fyret skal vejr kompensere.

Du skal regulere på alle dine radiatorer, vha. termostat ventilerne på hver enkelte radiator her er en temperatur skala for Danfoss' termostat ventiler Dit fyr vil ikke kunne mærke hvad temperaturen er i de forskellige rum, det kan de lokale termostat ventiler, og derfor skal du bruge dém og ikke fyret til at regulere med.

Hvad du skal sætte fremløbs temperaturen til, kommer an på hvilke radiatorer du har i huset, og hvor dårligt isoleret det er, samt udendørs temperaturen.
De gamle støbejerns skal have 70-90°, de gamle flade 60-70°, nyere fler-lags med varme ribber imellem 45-50°, og de nyeste lav-temperatur radiatorer kan fungere helt nede ved 30-35°.

 

Det du har gjort med at have alle radiatorventiler helt åbne og så styre varmen ved at regulere på fremløbstemperaturen (vejrkompensering) er i princippet helt rigtig. Er der en radiator der varmer for meget bør den drosles ned f.eks. med en forindstillet ventil.
I praksis bør fremløbstemperaturen hæves lidt - f.eks. 5o for at have “lidt reserve” ved større afkøling, f.eks. ved blæsevejr. Her kommer radiatortermostaterne så ind for ikke at varme unødigt op. Radiatortermostaterne lukker også ned ved solindfald.
Fremløbstemperaturen har ikke noget med radiatortypen at gøre når først radiatoren er installeret. 

Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis