Installering af varmelegemer

Hej derude đŸ€—
Jeg er ved at lave en hjemmelavet ovn til pulverlakering. I den forbindelse har jeg skraldet varmelegemer fra 2 kĂžkkenovne.
Er der en venlig sjĂŠl der kan give en guide (gerne billede ogsĂ„) af hvordan jeg skal trĂŠkke kabler. Hele vejen fra 230V stikkontakt til varmelegemer (inc thermostat) og alt der imellem? đŸ€—đŸ˜ƒ

Mvh
 

Hellere skrue end svejse. 
36 svar
 FÞlg trÄden
Annonce
Annonce
Annonce
Inden vi begynder at tegne diagram og lave en anvisning, er der brug for nogle data over varmelegemerne, eller skal vi gĂ„ ud fra at de er til 230 V? Kan du ikke lige mĂ„le modstanden og se om der stĂ„r noget pĂ„ varmelegemerne. MĂ„ske var ovnen til 400V. Ved du, om det var tilfĂŠldet? 

fase
Varmelegemer plejer at vÊre ret lige til, fase i den ene ende, nul i den anden. Eftersom der er 2 sÊt i hver side, kan du evt luse dem sammen, sÄ fÄr du fuld knald pÄ effekten med et enkelt kabel og begrÊnsede muffer.
God ide lige at mÄle modstanden, stik os resultaterne hvis vi skal vejlede ud fra dem.
Hvad er det for en termostat du har fat i, den skal ogsĂ„ kunne holde til belastningen  
Vil vére fint at gþre sig nogle tanker om hvor meget strþm du trékker, og dertilhþrende kabel dimensionering - evt om din forsikring kan holde.​
Piskeris, i ĂŠldre komfurer (meget ĂŠldre) var varmelegemerne i serie og beregnede til 190V.
Det er jo heller ikke sikkert, at der skal bruges mellem 4 til 6 kW til ovnen.

fase
Hej alle sammen.
Ja varmelegemer er til 230V (de kan vidst ogsÄ kÞrer 400V, men kÞrte med 230V). Ved ikke hvor mange watt de er pÄ
Termostaten er fra den ene ovn, sĂ„ den skulle vĂŠre god nok 🙈

Hellere skrue end svejse. 
Det er ikke bare lige , du skal have termostat pÄ og bruge varmebestandige ledninger , og jord og udligningsforbindelser skal ogsÄ vÊre i orden....................

Mvh S.H.
Hvorfor udsÊtte noget til i morgen , hvis man kan fÄ andre til at lave det idag............
Annonce
Joden skrev den 29-09-2021 14:44:28

Hej alle sammen.
Ja varmelegemer er til 230V (de kan vidst ogsÄ kÞrer 400V, men kÞrte med 230V). Ved ikke hvor mange watt de er pÄ
Termostaten er fra den ene ovn, sĂ„ den skulle vĂŠre god nok 🙈
StÄr der intet pÄ varmelegemerne om effekten? Hvilken temperatur skal du bruge i den kommende ovn? Kom med lidt flere oplysninger. Som f.eks hvad skal det indbygges i. Hvis du kun Þnsker et diagram, skriver du bare det, sÄ tager du dig selv af indbygning osv.

 


fase
Fabrin
Ja det er kun ledningsdelen. Alt andet har jeg selv styr pÄ. Ellers genbruger jeg bare det gamle ledningsnet fra en af ovnene og gemmer bag ovnen, hvis det skal vÊre sÄ svÊrt.
Ovnen skal max kunne holde 270 grader hvilket de ovnene de kom fra ogsÄ kunne.
ForstĂ„r ikke helt hvad problemet er 😂😬

Hellere skrue end svejse. 
Ledningsdelen er rimelig simpel. Du forbinder de to Ăžverste pĂ„ billedet og de to nederste pĂ„ billedet til venstre. SĂ„ har du to tilslutninger tilbage. Det samme gĂžr du med tilslutningerne  pĂ„ hĂžjre side. Du stĂ„r nu med fire ledninger. Tag nu en fra hver side og forbind sammen to og to. Du har nu to tilslutninger. Den ene forbindes gennem termostaten til fase og den anden forbindes til nul. Du har nu en tilslutningseffekt pĂ„ en anslĂ„et 6-7 kW. Det kan du ikke tilslutte til 230 V, da det vil trĂŠkke en strĂžm pĂ„ ca. 26A. Det er grunden til, at der Ăžnskes oplysninger om effekten pĂ„ varmelegemerne eller i det mindste modstanden i hver varmelegeme, sĂ„ det er muligt at beregne effekten. ForstĂ„r du nu problemet?

fase
Hej igen. Der stĂ„r 2700w 230V pĂ„ varmelegemer. Kan I bruge det til noget? đŸ€—đŸ„°

Hellere skrue end svejse. 
Har du virkelig brug for 10800 W til din ovn ? Det betyder, at du skal bruge to faser og nul som tilslutning. StrÞmmen vil sÄ i hver fase blive 5400/230 = 23,5 A. Hvis du kan undvÊre det ene varmelegeme er belastningen pr. fase 3*2700/690 = 11,7 A. De 11,8 kW kan varme en stor ovn op til et anseeligt antal grader.
Hvis du vĂŠlger at bruge flere faser, skal der indsĂŠttes en kontaktor, som styres af termostaten.

fase
Der er yderligere 26 indlÊg i trÄden.
 FÞlg trÄden
Vil du vĂŠre med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og fÄ fordele



Deltag i forummet, stil spÞrgsmÄl og svar andre

Favoritmarkér spÊndende indlÊg

FÊrre reklamer, nÄr du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis