Masseovn

Med lidt tanke på de seneste regler om skrotning af ældre brændeovne (ovne fra før 203 skal skrottes) hvsi der handles hus.

Er der nogen der har en ide om hvordan det forholder sig til masseovne. Og hvordan er det med nye masseovne, kan de "bare" opstilles og tages i brug, og hvor længe mon?

Jeg kan alt - når det lykkes.
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
En masseovn kan genopsættes uden tilladelser. Ved genopsættes forstås samme konstruktion, da masse- og kolonneovne skal genopsættes med års mellemrum, da leret brændes under brug og regnes som normal vedligeholdelse.

Opsætningen aftales med din skorstensfejer og ovnsætteren, såfremt du ikke selv kan opsætte disse typer ovne korrekt.

Korrekt opført, består mørtelsen af ler og skarpt sand (bakke materiale). Cement/kalk er bandlyst da disse mørtler ikke senere kan repareres/vedligeholdes.

Ved opførsel af nye masse/kolonneovne skal ovnsætterens anvisning stadig følges. Der er ikke nye krav med den nye brændeovnsbekendtgørelse - heller ikke ved ejerskifte af ejendommen.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Lidt skægt at en person med adgang til internettet ikke selv finder (bare brug Google, you know) en artikel (der er mange) med lovteksten, men her er den:
Følgende ovne og pejse er undtaget fra ejerskifteordningen: Kakkelovne, masseovne, pillefyr, halmfyr, åbne ildsteder/pejse, brændekedler, brændekomfurer opbygget på stedet, Indmurede pejseindsatse, hvor udskiftning eller nedlæggelse kræver væsentlige konstruktionsmæssige ændringer omkring fyringsanlægget, brændeovne og pejseindsatse i fredede bygninger samt antikke brændeovne produceret før 1920.

Alle besparelser omregnes til fl. rødvin👍
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis