Afløb suges tør og lugt breder sig *ÆV*

Hejsa.

Jeg har i flere år haft problemer med mit afløb, i nogle perioder mere end andre. Når jeg skyller ud i toilettet, specielt ved stort skyl, begynder afløbet efter et par sekunder at sige en suge lyd og jeg kan tydeligt se at vandstanden falder. Jeg kan også høre suge lyden på andre tidspunkter. Her gætter jeg på at andre i min opgang skyller ud (jeg bor nederst i en etageejendom).

Som i kan se på billedet nedenfor, er der på mindre end 4 timer så lidt vand i afløbet at lugten af l*** og p** kan få lov til at brede på badeværelset og i resten af lejligheden...

Jeg har haft fat i min vicevært og han mener ikke at det vil gøre en forskel hvis kloak/faldstamme/rør bliver renset. Han mener at det er fordi lejligheden er for tæt, hvilket danner undertryk. Det gør så at vandet bliver suget ud ved skyl i toilettet.

Jeg vil sætte stor pris på hvis der er nogle herinde som har erfaring med dette og kan give mig et godt råd til hvad jeg kan gøre, og evt. ved om viceværten har ret?

Mvh. Oliver
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis lejligheden er så tæt at der dannes undertryk i lejligheden, så skulle det netop modvirke at dine vandlåse blev suget tomme.
Jeg kunne foreslå at der på et grenrør, f.eks. under køkkenvask blev monteret en vacumventil, der vil slippe luft igennem til kloaken, så undertryk i kloaken undgåes. Det er ikke noget jeg har erfaring med, men det er da et overkommeligt forsøg. 

Søren O
Der lyder som en mærkelig og urealistisk forklaring. Det tvivler jeg stærkt på.

Det kan jo nemt testes. Åben et vindue på klem og træk ud i toilettet og se hvad der sker. Hvis det stadig sker må du kræve at der kommer en professionel VVS´er og kigger på det. Du skal på ingen måde acceptere at der lugter af lort på dit toilet.

Hilsen Jens J.

"Køb billigt og græd mange gange, eller køb kvalitet og græd én gang"
Havde samme problem da jeg boede i etageejendom. Din vicevært er for doven. Udluftningen fra faldstammen er stoppet, måske af en fuglerede eller en død rotte.
En specialist skal op på taget og rense udluftningen. Men det koster selvfølgelig penge...

Hej og mange tak for svarene. Jeg har prøvet at åbne vinduet og når jeg skyller ud falder vandstanden stadig.
Jeg har prøvet at fjerne vandlåsen til håndvasken i badeværelset, og jeg kan tydeligt mærke et sug fra det rør der forbinder vandlåsen med afløbet. Er det normalt?
Der er tydeligvis et problem. Der er undertryk i kloaken. Det kan udmærket være som Bent Andersen skriver. Det kan være en defekt vacuumventil eller manglende udluftning gennem taghætte. Når der er undertryk i kloaken vil vacuumventil kunne løse problemet, og det rigtige sted til den er øverst oppe på faldstammen.

Søren O
Annonce
Hov, det var vidst mig der skrev forkert. Der kommer faktisk ikke et sug, den puster nærmere luft ud... Eller det vil sige at min udluftning i badeværelset suger luft ind fra afløbet (selvom udluftningsventilen næsten ikke er åben). Hvis jeg åbner vinduet er der nemlig slet ikke samme "pust" fra afløbet.

Lige meget hvad, er der i hvert fald noget som er helt galt.....
Det kan du bedst se med en engangshandske som du sætter på afløbet (der hvor du har afmonteret vandlåsen).
Så kan du se om den bliver pustet op eller suget ind i afløbet.

Det er muligt at den kortvarigt bliver pustet op når der en pølle på vej oppefra, og derefter suget ind når pøllen drøner videre nedad.

Men det er selvfølgelig tidskrævende at sidde og vente på at en overbo laver stort.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis