Fliser på Fliser i badeværelse (Er det lovligt?)

Kære LDS,

Min svoger har en lejlighed med et lillebadeværelse bygget før 2000, på under 3.5 kvm (Hele rummet er en vådzone). Han har så for nylig kørt vådrumsmembran på de gamle fliser og smidt nye fliser på på gulvet (gulvafløbet blev også hævet med forhøjer-ramme) Men spørgsmålet går på om det er lovligt at køre fliser på fliser på den måde?

Vi kan ikke helt blive enige om det er "lovligt" eller ej?
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis afløbet er lavet korrekt, er det intet galt i det.
Helt generelt er det en utrolig dårlig ide at smide med byggematerialerne. Hvis han har smidt fliserne på, kan der jo opstå problemer med vandansamling, hvis gulvet ikke er plant.
Hej Jens,

Tak for dit svar. Ved smide skal det selvfølgelig forstås at der med fliseklæb er lavet hældning mod gulvafløbet. Beklager ordvalg. Kan det passe at man ved at ligge nye fliser ovenpå de gamle fliser stadig holder sig til de gældende byggeregler ved badeværelset "fødsel"? Har snakker vi før 95. Dvs. det er vådrumsregler fra den "tid" der stadig er gældende.
Ja, det må man godt, men der er visse ting, der skal overholdes. De gamle fliser skal sidde ordentligt fast, klæberen må ikke have sluppet på bagsiden. Desuden skal afløb hæves på en lovlig måde, og det kan være besværligt at gøre, og jeg mener, at en autoriseret VVS'er skal have lavet eller godkendt det, før det er lovligt. Hvis tingene ikke er gjort ordentligt, så kan man få problemer med forsikring mv., hvis der skulle ske noget på et tidspunk.

Hellere leje end at bo på gaden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis