Hjælp mig med at forstå tilslutningen af solceller til når man har to eltavler

Ja, vi er vist - i hvert fald for mit vedkommende - langt ude over gør det selv-arbejde, men måske ved nogen herinde, hvordan tingene hænger sammen, så jeg i det mindste kan tænke over, hvilke muligheder jeg har. Jeg håber mine overvejelser herunder giver mening - jeg ved virkelig ikke særlig meget om el, men jeg prøver, så godt jeg kan :)

Det er sådan, at vi har en primær eltavle, der hvor strømmen går ind i huset, og så har vi en ekstra eltavle i den anden ende af huset, fordi vi har en luft til vand-varmepumpe, som står dernede. Jeg ved ikke, om det kabel der går til den ekstra eltavle kører gennem den første eltavle, så den ekstra på en måde er underordnet den første, eller om det der kommer ind fra vejen er delt i to mellem vejen og første eltavle, så de to eltavler er sideordnede. Men måske er der en standard måde at gøre det på?

Spørgsmålet er, hvordan strøm fra solceller tilkobles, når man har sådan to eltavler. Jeg forestiller mig fire muligheder - ikke alle lige sandsynlige:
1. Den ekstra tavle er underordnet. Inverter/eventuelt batteri leverer strøm til første eltavle, der fører videre til ekstra eltavle.
2. De to tavler er sideordnede. Inverter/eventuelt batteri skal på en eller anden måde levere strøm til begge tavler på en gang.
3. Lige meget hvilken eltavle solcellerne bliver tilsluttet, fordeler strømmen sig på magisk vis til begge eltavler, og alle er glade :)
4. Strøm kan kun blive brugt af en enkelt eltavle. Vi kan ikke fordele det ud til begge på én gang.

Jeg går ud fra, at svaret er 1 eller 2. Men kan nogen herinde bekræfte det? Eller også sker tingene på en helt femte måde, jeg slet ikke kan forestille mig... Det vigtige for mig er jo i hvert fald, at jeg ikke får produceret strøm, der kun kan bruges enten i huset eller i varmepumpen.
Ja, vi er vist - i hvert fald for mit vedkommende... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Du skal have fat i 2 - 3 firmaer der sælger solcelle anlæg og så igennem møllen med rådgivning, tilbud m.m. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis