åben sokkel midt i rummet?

Tilbygningen til sommerhuset bliver nærmest en boks, som vi bygger ind i et hjørne af det eksisterende hus (håber skitsen giver mening).

Boksens fundament skal bindes sammen med det eksisterende fundament, men med en niveauforskel på ca. 15 cm mellem de to. Terrænnet skråner en smule, og ved at lægge boksens gulv lidt lavere, vinder vi også lidt loftshøjde.

Det gamle gulv rager ind i det nye rum med en rektangel på ca. 90x200 cm (hvid flade på tegningen). Nu er tanken at lade den gamle sokkel i rektanglen stå fri som et ca. 10 cm bredt trin, der markerer overgangen mellem det nye og det gamle gulv. Soklen skal i givet fald have et beskedent lag cement for at holde niveau med det flydende trægulv i den gamle bygning og får selvfølgelig få en glat og pæn overflade.

Men bør vi være bekymret for, at vi får skabt en kuldebro, der kan sprede fugt til gulvbelægningen langs soklen? I det gamle hus flyder brædderne på en betonplade på dampspærre, mens vi i det nye lægger bræderne på et let dæk med isoleringsblokke og plader. Nogen med erfaringer fra lignende?

/Ib


ikje
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Må man spørge hvorfor i vælger den løsning istedet for simpelthen at bygge op imod det eksisterende? Det virker lidt som om i skaber en del problemer for jer selv 

Ask
Jeg forstår ikke helt spørgsmålet. Vi bygger netop op mod det eksisterende fundament (binder det nye og det gamle sammen. Men vi lader den nye bygning rage en smule ind i den gamle (lægger et spær af på den eksisterende ås, og binder dette sammen med det gamle spær, så de to bygninger integreres. Den nye får bare en helt andet udtryk med fladt (hældende tag) mod det gamle med 25 graders hældende tag.

Ideen er at der skal være åben adgang mellem de to bygninger. Håber det giver mening.

/Ib


ikje
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis