Hvide striber i nyslebet gulv

Hej, på ny slebet lak trægulv, har jeg fundet mærker som nedenstående billede viser. Mærkerne kan ikke mærkes med en finger, og kan kun ses i nogle tilfælde ved korrekt lysindfald. Kan det repareres og er det typisk at de forekommer meget nemt på ny-slebet / ny-lakeret gulv.

Mvh.
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg kan se to ting på billedet, til højre er gulvet lyst, og cirka 1/3 inde på billedet bliver det mørkere i en skrå linje. Dette er formentligt solblegning fordi der på et tidspunkt har stået et møbel/ligget et tæppe - det kan selvfølgelig også være en skygge! Midt i billedet er der et hak eller en trykskade i gulvet, og udfra din beskrivelse, er denne skade under lakken, og derfor er fuldafslibning eneste "rigtige" måde at få det væk på.

Du kan muligvis påvirke trykskaden med varme, og gøre den mindre synlig, men pas på du ikke bruger for meget varme, for det kan gøre skaden værre. Du kan også forsøge dig med en punkafslibning, og så komme vand på træet, for at få fibrene til at rejse sig, og så lakere det igen, men det kan ende med at blive en endnu værre øjebæ, end den der allerede er..

Hellere leje end at bo på gaden.
For gulvet er nemlig nyslebet og lakeret indenfor den sidste måned, og efter brug af stige er ovenstående mærke (og andre) kommet af det. Kan det passe at træet er så blødt?

Det kommer an på hvor hårde stigens "fødder" er, og hvor meget vægt der står på den. Det kunne ret godt ligne en trykskade fra en stige, når nu du nævner det! Normalt ville man lægge noget skridsikring under stigen, hvilket også ville forhindre den slags mærker.

Hellere leje end at bo på gaden.
Umiddelbart ser gulvets overflade ud som om, at det kun har fået et enkelt lag lak, så det er i sig selv ikke særligt holdbart. Mærkerne ligner godt nok trykmærker fra en stige, som også er skredet på et tidspunkt. Det bliver nok svært at gøre noget ved, uden at slibe og lakere - men vent og se om andre har nogle gode tips.

Prøv i øvrigt at søge lidt på "stigesko" eller "stigestopper", som er den type produkter, der bruges af professionelle til at undgå den slags.

Hellere leje end at bo på gaden.
Hvis det er en lejlighed du er flyttet ind i, og disse mærker er der før du flytter ind, skal du lave anmærkninger i indflytnings rapporten herom, da du ellers kommer til at hæfte for udbedring af disse skader ved fraflytning.

Er det dig selv der har "kvajet dig" i dit eget hus, så er der 2 muligheder: Slib om og laker på ny, eller lev med det. Det vil over tid blive slidt sammen med resten af gulvet.

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis