Hvor har en bil det bedst?

Har en moderne bil det bedst i en isoleret opvarmet garage, eller i en stor carport?

I en garage vil der ofte komme store mænger vand ind fra bilen, som ikke er nemt at ventilere væk. Derfor vil den relative fugtighed ofte være høj, som ikke er godt for bilen.

Derfor vil jeg gætte på, at en bil har det bedst i en stor carport.
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Opvarmet garage, da varmen vil fordampe fugten, og denne vil forsvinde ud i forbindelse med den naturlige ventilation der skal være samtidig.
Høj relativ fugtighed er ikke et problem, så længe man sørger for at temperaturen er højere på alle overfladerne, end dug-punktet.

 

Det handler om at holde bilen tør. Om det er ultra-god udluftning i en åben carport eller lukket, opvarmet garage, er fuldkommen ligegyldigt. Uanset er det nødvandigt med hulrumsbehandling.
I din stue er der også masser af vand i luften, men fordi det er varmt så sætter det sig ikke som vand nogen steder derfor kalder vi det "tør luft) . Kun på meget kølige overflader kan der dannes synlig fugt f.eks. kanten af vinduesglas. Her er temperaturen kommet ned hvor det fortætter det er det man kalder dugpunkt.
Så i en opvarmet garage tørrer bilen, og med dørene åbne tørrer eventuelle fugtige bundmåtter også. Varm luft kan indeholde langt mere fugt uden at det fortætter end kold luft.
Der bør være en slags udluftning ( ventiler )  i alle rum incl garage.  

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
JensJ300 skrev den 31-07-2021 18:07:44

1) Hvad mener du med "den naturlige ventilation"? Altså når portene af og til åbnes?

2) Hvornår er temperaturen højere på alle flader end dug-punktet?

3) Og hvorfor er det så bedre for bilen end en stor carport?

1) Ingen bygninger er 100% luft tætte, hvorfor der kommer en naturlig cirkulation under alle omstændigheder. Dog vil det være en fordel, hvis du har lavet så der f.eks. er en indsugning lavt ved gulv, og en udsugning højt på væggen i diagonalt modsatte ende af garagen. Ingen af disse behøver mekanisk ventilation, men blot være ventilations riste, da der så ved opvarmningen i garagen, vil opstå en naturlig luft-udskiftning, som vil kunne transportere fugten ud af garagen. 

2) luftens absolutte fugtighed har en bestemt temperatur hvor den vil begynde at udfælde fugten, hvilket er når den relative luftfugtighed bliver 100%, og temperaturen så falder mere, så "falder duggen".
Er dine vægge, gulvet etc. i garagen under denne temperatur, så vil der afsættes fugt på disse overflader, og så er du "lige vidt" med at have en opvarmet garage.

3) pga. du har hurtigere tørret din bil op i en opvarmet garage, end i en storm-omsust karport hvor regn m.m. kan komme ind til bilen, og i princippet i visse situationer slet ikke kan tørre din bil op, grundet den høje luftfugtighed grundet f.eks. regnvejr.
3) 

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis