Fylde 2 kg gasflasker fra 11 KG

Jeg er indehaver af 8 stk. 11 kg gasflasker der betjener gennemstrømsbruser, gasesse, varmekanon, tagbrænder, gasradiator mv.

Men når det kommer til grillen, så kan 11 kg (og heller ikke 10 kg letvægt) ikke være i skabet under den. Så har anskaffet mig en 5 kg flaske.

Jeg bor i Sverige, men har kun danske flasker og apparater der bruger dansk regulator, da alt hardware er 30-50% dyrere i Sverige, selv når man kompenserer for valutakurs. Så når jeg skal fylde gas på, skal jeg køre en time, for at komme til nærmeste sted der fylder på danske flasker. Ombytning lokalt er SVINE dyrt. Så jeg tømmer alle mine 11 kg, og kører ned og får dem alle fyldt på én gang.

Er der en måde man kan fylde gas fra 11 kg flaskerne over på 5 kg flasken? Synes det ville være træls at skulle ud og anskaffe mig flere 5 kg flasker, bare for at betjene en grill.

Min gasesse har en regulator med ureduceret tryk og ingen kontraventil (tysk gevind - W21,8 x 1/14" venstre udv. gevind. Link til en tilsvarende: https://www.specialbutikken.dk/kobling-til-flasker-med-click-on-ventil-tysk-gevind-afgang-ureduceret-tryk.aspx)

Kan jeg anskaffe mig sådan en regulator mere, og så forbinde 11 kg flasken med 5 kg flasken, hvor donorflasken står på hovedet så gassen render over i modtagerflasken i væskeform? Ville sætte modtagerflasken på min postvægt, så jeg kunne følge med i hvor meget gas der bliver fyldt i.

Eller kan jeg sætte en almindelig 2 bar højtryksregulator på donorflasken, sætte den ureducerede på modtagerflasken?

Er der nogen af jer der har prøvet noget lignende.

Lige nu har jeg mest lyst til bare at prøve at stikke et 7mm bor ind i studsen på en almindelig 30 mbar regulator og se om jeg kunne fjerne kontraventilen :).

 

"If you need a machine today and don't buy it,
 
tomorrow you will have paid for it and not have it."
 
- Henry Ford 1938
Jeg er indehaver af 8 stk. 11 kg gasflasker der... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Alle de regulatorer jeg har haft fingrene i, er klemt sammen, og lavet i noget støbt aluminium, så de er ikke til at lave noget ved.


Vi prøver igen, i morgen --
….. så hvad var løsningen? Jeg prøvede med to regulator forbundet med en slange - men syntes ikke der var overførsel af gas. Hvad gør jeg forkert? Jeg vil også fylde 2kg flasker fra en 11 kg flaske
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis