Hvilken træbeklædning er det og hvad skal der stilles op (gori, trætjære ..)

Vores galvbeklædning har med aldring fået en meget grå/sort overflade - Beklædningen er en 10-15 år gammmel klinkbeklædning, men hvad vi skal stille op med det er vi usikre på.

Vi er gået i gang med at slibe det godt ned, godt og effektivt hjulpet på vej af en Fartool Rex - så det er meget tilfredsstillende at komme effektivt gennem det beskidte lag og ned til noget gyldent træ - nogle steder gul-lyst andre stedere mere rødlig.

Men hvilken type træ er det (ift. at vælge rette behandling)?
  • Lærketræ (tror vi måske mest)
  • Imprægn. fyrretræ (nok ikke)
  • Cedertræ - det er det vel heller ikke?
  • Brunligt fyr som Superwood / Thermotræ?

Og hvilken behandling er så bedst? - vil gerne bevare noget lys-tonet træ, men vil også gerne sikre at det ikke vil famle og undgå at skulle genbehandle hvert andet år - min. hvert fjerde år fra en stige, vil være OK.
  1. Hvis det er "alm. fyr" af en eller anden art, er det vel bare at grunde med gori/pinotex og smøre noget halvdækkende på?
  2. Hvis det er lærketræ, kan det få Goris grunder + lærketræsolie/andet ædeltræsolie, men det vil vel også falme eller hvad? og de skriver ikke det store om UV-beskyttelse på lærketræsolie?
  3. Fyrretræ eller lærketræ - brug af lys trætjære opblandet med linolie?

Nogle der har erfaringer med at udpege træsort eller erfaringer med behandlingsmetode? Måske særligt om nr. 3 med trætjære er værd at gå med?
Derudover skal vindskede + evt. dækbrædder også have, men nok igen i klassisk træbeskyttelse eller noget linoliemaling af en art.

2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Bare giv den noget Gori.

Tak for input - noget du har erfaringer med, hvis det er lærketræ og ift. en holdbar beskyttelse ift. solnedbrydning (gori anbefaler vist transperent/farveløs behandling til lærketræ, men det skal vel genbehandles hvert tredje år!?)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også