Nedsænket loft

Hej. Vi købte for nogle år siden et hus med førstesal. Vores datter er nu blevet gammel nok til at få eget værelse, som hun nu har fået oppe på førstesalen. Vi døjer lidt med, at vi i stueplan kan høre trinlydene, når man går oppe på førstesal. I forbindelse med, at datteren har fået eget værelse, har vi også fået lagt gulvvarme på hendes værelse. I den forbindelse har vi haft det gamle gulv op, fyldt etageadskillelsen med Papiruld Lyd, monteret Novopan Klimagulv, varmefordelingsplader, 12.5mm fermacell plader, gulvunderlag samt laminatgulv. De resterende værelser bliver lavet på et senere tidspunkt. Mht. til trinlydsstøjen, så er det blevet bedre efter denne renovering, men der kan stadig høres, når man går deroppe, hvilket vi synes er træls. Vi har før fået af vide, at vi ikke vil kunne undgå det helt, da lyden går gennem bjælkerne, så vi havde det godt lidt på fornemmelsen. I samme omgang fik vi af vide, at det bedste vil være med et nedsunket loft i stueplan, hvilket vi i princippet godt kan gøre, da vi har 2.5 meter til loftet.

Spørgsmålet er så, om der er nogle, der har erfaringer med den bedst mulige måde at gøre dette på samt de bedste materialer til det? Hvilken type isolering vil kunne stoppe mest muligt støj? Samt hvor meget af lofthøjden skal vi tage? Vil 10 cm. være fin? Eller er der helt andre bud på løsninger?

På forhånd mange tak.
1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nu skriver du ikke, hvor gammelt huset er. Men med 2,5 til loft er det nok ældre, og du kan få problemer med at få så lydtæt, som du skitserer, I ønsker. Bjælker, rørgennemføringer, el-rør osv, er gode transportmuligheder for lyd.
alm isoleringsmateriale kræver en god tykkelse. Men der findes idag på markedet mere “døde” materialer. Forskalling, nedsænkning af el-udtag (aut. arbejde), isolering, dampspærre og gips i to lag.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis