Kældervinduee

Hej folkens.
Vi har disse kældervinduer som er pænt rådne og skal derfor skiftes. Vil nye træ/Alu vinduer være det bedste valg? Skal noget af jorden op ad soklen/vinduet graves væk og erstattes med noget så vinduet ikke er direkte

​Pft!

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Træ/alu vil være et udmærket valg, og bliver det fuget tæt fra ydesiden, skulle der ikke kunn3 trænge vand ind til træet i vinuet.
Det vil under alle omstændigheder være godt med lidt afstand til jord - lav evt. en lyskasse.
En anden mulighed er at vælge et plastvindue - hvis du kan leve med udseendet.


Søren O
Tak for dit svar Søren. Lyskasse virker som en stor operation for en uerfaren… Synes jeg har set nogle gør det selv videoer hvor det omtales, at der ikke skal være jord helt op ad fundamentet eller soklen da den så vil suge fugten fra jorden til sig? 

Der er mest der ovre til venstre hvor jorden går helt op til vinduet jeg ville være bekymret.

Ville nok grave en smule væk af hensyn til vand. Og der til venstre land er være behov for at putte lidt ny beton på soklen.

Hvis det skal være rigtig fint graver du 5cm jord af, smider et lag sten og sætter fliser rundt i kanten. Også kan du trække en drænslange derfra til et sted der er lavere. Men det er den store model.

Iøvrigt ærgeligt vindue at fjerne, ser ud til at være viet i toppen MV. Du har ikke overvejet at reparere det ?

Ask
Hej AskH.

Tak for dit grundige svar. Mener du en række fliser, som ligesom markerer overgangen mellem jorden og de småsten, du taler om at lægge op ad soklen?

Mht. vinduerne, så er fire ud af 5 rådnet flere steder, og man kan nok ikke se det på billedet, men der hvor malingen er skallet af nederst, der er der træet begyndt at smuldre pga. råd. Derudover kan de ikke åbnes :)
I forhold til fliser så var tanken at der jo nok ville opstå en højdeforskel (altså at stenen lå lavere end resten af området). Den ville jeg så sikre ved at putte en række små fliser ned, evt stillet på højkant.

Hvis man kan tage jord af uden højdeforskel er fliserne ikke nødvendige.

Iforhold til vinduerne så er det jo muligt at skære dele af træet af og sætte nyt på der hvor der er råd. Ligeledes kunne man så høvle lidt der hvor de har sat sig og ikke kan åbnes. Men det er da et større arbejde end at købe nye tilgengæld væsentlig billigere. 


Ask
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også