Løbesod / tjære i pillefyr og skorsten

De sidste uger har det dannet sig et sort belæg i pillefyret, og der også ser ud til at slå ud gennem skorstenen. Vi har en  Blackstar pillefyr der slår sig automatisk af når temperatur er opnået (set temperatur er 65 grader, slår ud på 75 og ind på 60 grader). Al opvarming at hus og varmt vand er tilknyttet sentralvarmen / pillefyret, med oliefyr i backup, så vi kan ikke slå anlægget helt fra på sommeren. (Oliefyret er instillet til at holde en temperatur på 45 grader dersom pillefyren ikke kører.) Nu på sommeren medfører den høiere udetemperatur mange start og stop af pillefyret.

Er dette tjærebelæg kun et resultat af for lav temperatur i forbrændingen pga at fyret kører på lav effekt på sommeren, eller skyldes det forkert indstilling af fyret? Hvad kan der gøres? Vil det være en idé at køre på oliefyr på sommeren, eller vil problemet være det samme?

Brændkammer pillefyr med tjære

Underside af brænder, med tjære

Sort udslag på skorsten
De sidste uger har det dannet sig et sort belæg i... Vis hele indlægget
13 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Lige  en tilføjelse hvis det skal blive rigtigt godt  et det  en  fordel  at din cirkulationspumpe er kørt ind over din styring så  den  stopper  når fyret  er stoppet.
johnm skrev den 18-06-2021 19:32:08

Lige  en tilføjelse hvis det skal blive rigtigt godt  et det  en  fordel  at din cirkulationspumpe er kørt ind over din styring så  den  stopper  når fyret  er stoppet.

Det er en god pointe. Lige nu er der en pumpe der står ret ved pillefyren (på stikkontakt) og en der står i skabet til oliefyren. Begge kører normalt. Jeg ved ikke hvad der er forskellen på dem, om begge bør køre?

Skal jeg så koble den pumpen der står på utgangen af pillefyret til en af de ekstra udgangene på styringen?
Lige præcis 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis