Pænere afslutning ved dør/trin

Kære forum.
Har overtaget et hus, hvor nogle af detaljerne og afslutningerne er lidt sjuskede.
B.la. er der på et tidspunkt sat nye døre i, hvor der mellem trinnet og afslutningen på gulvet er lagt en liste. For det første er listen ikke samme farve som hverken trin eller gulv og derudover synes trinnet også helt uproportionalt for stort.
Er der nogle som har et bud på en pænere og mere elegant gør-det-selv løsning?
På forhånd tak🙂
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Passer trinnet ikke til karmens bredde? Det kan ikke ses på billedet. Det ser ud som om man har prøvet at få listen (kvartstaf-/ trekantlisten) til at ligne gulvet. Listen er ikke lakeret og har derfor ikke samme farve som gulvet. Trinnet er ikke samme træsort som gulvet, så hvis du vil tage karmen ud og montere et andet dørtrin, bliver du nødt til at acceptere faveforskellen.

fase
Jo, trinnet passer på karmens bredte. Tror listen er lagt på, for at skjule hullet/afstanden mellem gulvets afslutning og trinnets begyndelse. Det giver jo mening, særlig hvis afslutning af gulvet ikke går helt op til trinnet eller hvis afslutningen ikke er pænt lavet.
Jeg synes bare ikke den nuværende løsning er særlig køn.
Da gulvet sikkert er et flydende gulv (klikgulv) skal det lægges med 2-8 mm afstand til vægge og dørtrin, så derfor bliver man nød til at montere en liste der kan skjule afstanden til trinnet. Du vil se det samme ved fodpaneler, hvis de ikke har været fjernet inden gulvet var blevet lagt.
Det er i øvrigt helt normalt at dørtrinnet er lavet af feks bøg eller andet hårdt træ, mens resten af karmen er lavet af fyr, da den jo næsten altid skal males, hvorimod man ikke maler dørtrin, fordi det ikke kan holde ret længe.

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Hvis du ikke kan forliges med den nuværende løsning med egetæsgulv og bøgetræs dørtrin, bliver du nødt til at skifte dørtrinnet. Det er så en større omgang, som du, måske trods det store arbejde, vil glæde dig over lang tid fremover.

fase
At skifte bundstykket i en dør er et stort arbejde.
Bundstykket ligger helt igennem så karmen står oven på bundstykket. Det betyder at du skal have hele døren (med karm) ud for at skære bundstykket ud, og så bliver karmen for kort...

Den rigtige løsning er naturligvis at pille døren ud og lægge gulvet igennem døren, så der slet ikke er et dørtrin, men så er man ude i den helt store omgang.  

Det nemmeste er at prøve at finde lister i bøg der bedre passer til bundstykket, give dem samme lak som bundstykket og så lære at leve med det.


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Karmen bliver ikke kortere ved at pille dørtrinnet af, men det er et stort arbejde.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også