Hydrofor klikker


Hej hjemme hos min gamle mor, har hun egen boring, som dog udelukkende bruges til at fylde palle tanke til have vanding, da hun har fået indlagt byvand. Men for noget tid siden begyndte hydroforen at stå at klikke imens den varriere i tryk ind til den simpelthen slår fra.
Vil det evt. Kunne fixes ved at tømme den? (Nogen der kan sige hvordan, kan ikke finde nogen aftapning i bunden, af ud over en kæmpe magen til den man kan se i toppen på billedet)
Eller skal der ny til? Og er det til og må selv skifte det. Har aldrig rodet ved lige baneanlæg før. Men er ikke håndværksmæssigt udfordret :)
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Der skal være luft i hydroforbeholderen for at den virker, og det kan være derfor at pumpen slår fra.
Der sidder sikket et motorværn i eltilgangen til pumpen. Det har sikkert slået fra (pga. for mange opstarter). Det skal sikkert resettes ved blot at trykke på en knap.
Når der ingen aftapninger er på beholderen må du gøre noget andet. En let løsning ville være at skrue manometret af, og så blæse luft ind i beholderen (slukket pumpe og åben vandhane).
Når der efter et stykke tid kommer luft ud af vandhanen er beholderen tom, og du skal genmontere manometret (husk at pakke gevindet) og lukke for vandhanen.
Så skulle “vandværket” være klar til brug igen (Der vil komme lidt luft ud af vandhanen til at starte med).

Søren O
I din video lyder det som hyppige start-stop. Det kan få motorværnet til at koble ud.
Når du nu skruer manometret af, så sæt et T-stykke på, så der kan monteres en cykelventil til at pumpe luft i hydroforen. 

fase
Selvfølgelig Fabrin - t-stykke - en rigtig god ide.
Prøv at søge på,”jch luftventil”.

Søren O
Hvis man gerne vil have mere kapacitet i hydroforbeholderen kan man godt “snyde” lidt, hvis der er påmonteret luftventil.
Man stopper pumpen og lukker en vandhane op indtil der ikke kommer mere vand. Så lukker vandhanen, og der kan pumpes fortryk på 1 - 1,5 bar i beholderen. Derefter startes pumpen igen, og det kører som normalt dog med færre opstarter.

Søren O
Den med lidt overtryk i beholder virker godt, indtil den dag hvor pumpen går i stå, der er ingen strøm eller noget andet.
Så fiser luften ud af vandhaner når man åbner og tror der er vand. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis