Foranstaltninger forinden indsættelse af vindue

Hej Forum

Hvilke foranstaltninger skal der foretages inden et vindue sættes i. Evt. konstruktioner eller modbygning af regn evt. en form for regnskærm ala en pressening som skal lægges over vindueshullet, eller andre ting der skal tages højde for forinden?

Tak på forhånd

Edit: Det skal lige siges at det er for nybyggeri, og ikke hvis et gammelt vindue skal udskiftes med et nyt.
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kommer jo noget an på hvornår vinduer kan leveres i forhold til udtørring / varme på.
Hvis vinduer kommer til rette tid så skal der ikke laves noget. Det kan dog være en fordel at der ligger mur/sokkel pap hen over muren straks efter op muring. Så undgår man at regnen op fugter mursten og isolering.
Når der er tag på er der ikke noget der udtørre et hus så godt som en sommerbrise der blæser igennem huset.
Hvis vinduer er forsinkede kan det blive nødvendigt at lave nogle midlertidige rammer med plast på. Så kan byggeriet komme videre uden vinduer.
Jeg har da i de vanvittige 60` set et hus hvor der var en vandpyt i et værelse som var frosset til. Her blev der blot lagt gulvtæppe hen over isen, samme dag som vinduer blev monteret og varmen blev tændt. Der var indflytning få dage efter. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Planlægning m. tegninger priser m.m. - Kloakering, sokkel - Murene op - Spær og tag på( husk rejsegilde   )  - eventuel isolering -  Udtørring - udvendige vinduer og døre - varme på - montering af indvendig af døre, køkken, lofter m.m. Ind imellem laves også VVs, elektriker og maler. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Med udtørring hvad mener du så?
Jeg mener at bygningen skal stå indtil det er tørret ud. Om sommeren med åbne vindueshuller. Og om vinteren med varme og udluftning eller kondenstørrer. Det gælder både det vand som naturligt skal udskilles fra beton og murværk, men også den eventuelle regn som bygningen har været udsat for inden der kom tag på.
For at minimere regn påvirkning lægger men ofte tagpap strimmel hen over murene hver aften, så det ikke regner ned i isolering i hulmur. Nogen gange vil man gerne isolere oppe fra før tag kommer på. Det kan være risikabel i forhold til regnvejr. 
Der skal være en maks. fugtigheds procent før man kan sætte lofter, trægulve eller køkken inventar ind. Det kan ofte være 3-4 uger efter at der er kommet tag på. Men i denne periode må andre håndværkere gerne lave noget, Vinduer, elektriker, vvs, flise arbejde, isolering  o.s.v. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Ift. tagpap strimler til at holde regn væk indtil tag er kommet på hvordan lægges de på og hæftes fast?

Og burde man ikke have strimlerne på indtil at vinduer er monteret, da der jo stadig kan komme regn ind i isoleringen, især hvis det regner meget?

Det med vindues huller har jeg antydet i mit første svar. Der lægges mur / tagpap over muren.
Det er meget lavpraktisk. Man ruller en strimmel tagpap ud, som så hænger lidt ned på begge sider af muren. Ovenpå lægger man nogle løse mursten.
Næste dag når murer fortsætter, eller når spær og tag sættes på så fjernes stenene og det rulles sammen.På samme måde i vindues åbninger med et par mursten oven over.
Det skal lige siges at det jeg beskriver er når det går bedst. Nogen gange / ofte glemmes det, og der håbes på solskin. Det er der som bekendt ikke altid  garanti på, så må udtørring af huset tage lidt længere tid, eller folk må flytte ind og opleve fugtig hus de første måneder.  


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også