Underlig sødlig lugt i sommerhus

Hej
Vi har haft vores sommerhus i 17 år (det er fra 1972).  De sidste 3-4 år (efter vi fik lavet badeværelse, ved ikke om det har betydning), har  vi bemærket en let sødlig lugt i sommerhuset. Det er ikke mug eller kloak eller “hengemt” lugt, men underlig sødlig. Det er blevet værre det sidste halve års tid. 

Vi kan ikke komme på, hvad det er, eller hvor præcist det er. Lugten er mest udtalt i stue/køkken og ikke så meget på værelserne. Er selvfølgelig nervøs for, at der ligger døde dyr et eller andet sted, men hvordan finder vi ud af det uden at flå huset fra hinanden?

Gode ideer modtages gerne.

hilsner Tina 

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
en hund der lugter efter skadedyr
Noget der har lugtet i 3-4 år er nok ikke et dødt dyr. Noget der lugter sødt kan være alkohol - frugt der gærer eller formaldehyd fra bindemiddel i træplader o.a.. Det kan også være forskellige kulbrinteforbindelser - som kan være giftige. Men mindre realistisk.

Det kan være - men rent gæt - at badeværelset har hævet fugtniveauet så der frigives flygtige stoffer - eksempelvis hvis  der er anvendt træfiberplade/x-finer ifm renoveringen eller fordi der er anvendt træbeskyttelse/ sokkelmaling indeholdende pcp da huset blev bygget. Endeligt kan i have et gammelt gulvtæppe der er ved at gå i opløsning. Fælles for alle disse ting, er at de aktiveres af for høj fugt - men ikke nødvendigvis så høj fugt at det giver mug/skimmel. 

Mvh Troels
Ved ikke om dette kan bruges. Vi havde også en ubehagelig lugt i vores hus. Jeg lagde mig simpelthen på knæ og sniffede hele vejen rundt i huset og pludselig blev lugten markant værre. Jeg skar gulvet op og det viste sig at være et mindre rovdyr, sandsynligvis en brus der havde taget ophold under gulvet. Det der lugtede var dens ekskrementer, så ud med al isolering og et nyt gulv på. Det løste problemet og gav samtidig anledning til at gennemgå soklen for revner og efterse udluftningsristene. Det viste sig at en af ristene manglede under terrassen.
God jagt

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også