Stikkontakt

Hej med jer.

Jeg har et simpelt spørgsmål, som jeg er kommet i tvivl om jeg ovenhovedet må foretage selv.
Jeg har et modem/fiberboks, som hænger på væggen og jeg har trukket et forlænger kabel til. Kablet ligger og dingler på gulvet og ser ikke godt ud. Mit spørgsmål går på, om jeg må købe et FUGA underlag, FUGA stik kontakt á la https://www.jemogfix.dk/fuga-stikkontakt-med-jord-uden-afbryder-hvid/7112/9039395/ og selv skrue det i væggen, sætte kabel mellem den og så en stikprop (https://www.jemogfix.dk/stikprop-s1-flad-hvid-2-pk/7110/9357783/), trække kablet langs fodpanelet og så sætte stikket i en fast stikkontakt, som forlænger kablet sidder i nu. Jeg sætter egentlig bare kablet fast til væggen, men vil også gerne have en ny stikdåse på væggen, så det ser lidt pænere ud.

Grunden til at jeg spørger er, at der på denne side https://www.jemogfix.dk/fuga-stikkontakt-med-jord-uden-afbryder-hvid/7112/9039395/ står nederst til venstre i en orange boks, at den kun må installeres af en autoriseret elinstallatør. Det undrer mig bare, hvis det er tilfældet i og med jeg ikke laver noget om på elinstallationen, men i princippet bare sætte en dåse på væggen og trækker kablet til en anden fast el installation.

På forhånd tak.

Mvh
Jens
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du er godt i gang med at blande materiel til fast installation sammen med materiel beregnet til tilledning. Hvis du endelig vil lave en stikkontakt til din fiberboks, så lav det som fast installation, altså med installationskabel fra den ene stikkontakt til den anden. Du skal huske, at den viste stikkontakt skal være med aktiv jord for at være lovlig. Ellers skal dækslet være med kun to huller.
Grunden til at stikkontakten er mærket Må kun installeres af aut. elinstallatør er, at du gør indgreb i den faste installation, når du bruger materiellet efter dets formål, hvilket du ikke lægger op til med din løsning.

fase
Jensjuulnielsen skrev den 01-06-2021 12:00:56

Ok, tak for svar :-) Tror vist bare det bliver noget dobbeltklæbende tape og så kommer forlænger ledningen op på væggen.

 Du kan også tage en kabel skjuler eller en kabel kanal med låg. Der findes mange pæne hvis det er


Med venlig GDS hilsen Mads

P.S. Har ingen håndværksmæssig uddannelse

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis