Plasticrør i beton til stolpesko

Ifm. støbning af stolpesko er der nogle der propper en stump plasticrør ned i den øverste del af den våde betonblanding, hvorefter de tilfører yderligere beton både i og udenfor plasticrøret. Selve metal-stolpeskoen sættes fast i den våde beton inde i plasticrøret. Se f.eks. https://goerdetselv.dk/haandvaerker-teknikker/toemrer/laer-at-stoebe-stolpesko

Jeg kan se fordelen ved at anvende plasticrøret over jordoverflade, for at give en flot rund støbning. Men under jordoverfladen vil betonen inde i plasticrøret kun klæbe til den øvrige beton på undersiden, ikke på siden. Ergo må den metode være noget juks - eller hvad?

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Røret går ikke ret langt ned, og er bare for at gøre det pænt der er over jorden, der findes også paprør til formålet, de fjernes når betonen er hærdet op.
Jeg har brugt et jordbor, og så en stump rør der passer i diameteren med hullet, over jorden.


Vi prøver igen, i morgen --
Billedet de illustrerer med det sorte rør, er for at få en flot finish af den stump beton der kommer over jorden, mens det der er under jord overfladen, bare tilpasser sig til konturen af hullet.
Om du laver det med et PVC-rør (der ikke altid kan komme af) eller et pap-rør (der kan destruktivt fjernes, uden at beskadige beton overfladen) er én fed i denne sammenhæng.

 

Betonen i røret har forbindelse til den underliggende beton og er stærk nok tik at bære stolpeskoen.

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis