Cementfuger/betonfuger

Hej.
Er spændt på svar på dette spørgsmål..
Når jeg søger efter mørtel eller helt faste fuger til terrasse med herregårdssten, så dukker der ikke ret meget op her i DK.
 
Men internationalt kan man se, at de bruger flydende cement til fuger.

Kan nogen forklare hvad man ''kan'' gøre angående fuger på terrasse med herregårdssten. .
Fugesand er nok bedst. Men kan cement bruges i DK?
Er krympning og udvidelse for stor?
Går det i stykker efter næste vinter?

Búgvin
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det vil ikke virke... Du støber reelt en stor flise, som så vil få revner når feks trærødder bevæger sig ind under og løfter den, eller myrer flytter ind i sandet under flisen. Og når der først er en lille revne, vil der komme frostsprængning og så bliver det et helvede at banke hele fladen op når den skal skiftes.
Brug i stedet fugesand eller stenmel, og acceptere at intet holdet evigt, og at naturen altid vinder i det lange løb, med mindre man vedligeholder.

Et godt trik er om efteråret når du ikke længere bruger terrassen, så smide et par cm sand ud over det hele og lad det ligge hele vinteren. Så når det er tid til igen at bruge terrassen, fejer du sandet sammen og gemmer det til det igen skal fordeles ud.  
Du opnår 2 ting.
1. Du slipper for flisepest, som ellers vil opstå over tid, og skal bekæmpes med alskens kemi, som ikke kan anbefales i nærområdet, hvor man opholder sig.
2. Du får hvert år fyldt alle fuger op, og dermed har du sørget for at alt flyvende ukrudt har svært ved at få fodfæste og er nemt at trække op når man alligevel sidder med en kølig i sommervarmen og hygger.    

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Tak for svar

Búgvin
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis