Hej til Jer. jeg så at der var en som nævnte surdej i en anden tråd. Og fik lyst til at ta emnet op her, da det jo var noget andet han spurgte om.
så her kommer nogle spørgsmål. Kan I få surdejen til at hæve en dej med 75-80% fuldkorn 80% hydration. Når jeg prøver så skal jeg bruge så meget surdej at jeg synes at brødet bliver for surt. fodre i virkelig jeres surdej så meget hver dag som beskrives i diverse blogindlæg? Ham der Jack fra bake with jack har en metode hvor man bare gemmer ca 10g dej i et glas fra gang til næste, som han så foder op fra dagen før. det har jeg prøvet, men det ender altid med at jeg bruger 4g øko-bagegær til et 1kg brød + surdej til at gi noget smag.
dejen startet i morges 130g ikke særlig aktiv surdej 4g gær
Her til aften foldet og lamineret 4 gange i løbet af dagen.Lagt ud på bordet til sidste formning.
I hævekurv med klæde.
så kommer det på køl til i morgen hvor det bliver bagt. lagt direkte på bagestålet fra køleskabet.
Mange hilsner Kovas,
I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.