Hejsa!
Personligt er jeg ikke meget for mdf plade, men alle er tilsyneladende vilde med det. For nogle år siden lavede jeg er skab til koldrygning af bacon laks mm. det lavede jeg af krydsfiner.9mm vandfast beklædningsplade. Og som du skriver så skruede jeg det hele sammen med nogle liste i hjørnerne.
Det var også bare første skud, det må selvfølgelig gerne være pænt, men det skal være robust nok til ikke at gå i stykker (dvs en 5-6mm), samtidig med jeg gerne vil holde vægten nede - det jeg har gang nu er 60x60x50 så det vejer da noget. Jeg regner med at skulle lave flere af dem (i forskellige størrelser).
Hvor længe regner du med at dejen skal være i raskeskabet? umiddelbart synes det overkill at isolere det hvis der bare skal være de der 30-35gr. Medmindre det skal stå i frost om vinteren.
Muligvis, men igen, jeg kommer op på en fornuftig størrelse, og eftersom jeg har tænkt mig at beklæde det på indersiden, kan jeg lige så godt smide en 10-20mm styrolit plade i siderne/toppen/bunden, eftersom det næsten er billigere end jord.
Ps jeg blev meget overrasket høhø da jeg læste at du vil raske surdej. Alle de indlæg på you-tube som jeg har set, der ender dejen i køleskabet natten over. det gør min egen dej også.
Point for vits ;)
Der er flere grunde;
1. Jeg vil gerne have nogenlunde styr på hvor lang tid det tager for min levain (efter fodring) at blive klar, typisk gerne så hurtigt som muligt. Gær har det rigtig rart ved de der 28-30gr
2. Efter jeg har blandet surdejen i vil jeg gerne have den stående på samme temperatur. Jeg bulk fermentere typisk i de der 4-5 timer. Her vil jeg igen gerne have nogenlunde styr på tidsrammen, hvilket er lettere med en konstant temperatur.
3. Jeg har muligvis en lille bager i maven, så jeg gerne have mulighed for at have flere deje i gang.
4. Jeg overvejer også at bruge det til fermentering (saur kraut, black garlic, beef jerky, etc). Her skal jeg muligvis have styr på noget udluftning, men den tid ..
Men ja, efter endt bulk fermentering ryger min dej også på køl i x antal timer, inden bagning ..
Skriv eventuelt privat, hvis du vil nørde surdej, da jeg tvivler på resten af folket syntes det er interessant ;)
/D