Nedlægning af bærende væg mm.

Jeg har i gang med at undersøge muligheden for at fjerne flere vægge i et 60'er hus med saksespær, bl.a. nedlægning af en væg mellem køkken mod stue, flytning af diverse indv. vægge osv. Indervægge er opført som 75mm Siporex og formur er tegl. 1-plans hus.

Er der nogle kyndige som kan fortælle om det overhovedet er muligt, med den måde som huset er opbygget (t-hus)? Tanken var et inddrage en bygningsingeniør, som kan foretage beregninger, således det bliver korrekt dimensioneret, og yderligere at der en ansvarsforsikring.

Er der andre bedre måder at løse dette på, eller andre forhold der er relevante at være opmærksom på?

Huset er 7,2 m bredt, hvor der væltes væg ml. køkken og stue.

Herunder er den oprindelige planløsning, og to forslag til åbninger.

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen på lds.
Det kan lade sig gøre men kun med den skitserede jernbjælke. Den er helt central da spærene over afdelingen med stue hviler på muren / bjælken. Hvis den ikke skal være ret "voksen" så er det godt at have den mur som du tegner lidt fra midten. Så i stedte for 7,2 m får du måske 5 m spænd.
Du skriver I-bjælke men det bliver nok HEB de er stærkere med en mindre højde.
Det kan være en vanskelig proces at få den monteret. Må den komme under så er det ikke så galt. Det holdes oppe med "soldater inde fra stue siden m.m. Muren tages ned på den øverste del og bjælken hejses op, og mures under ved ender og skillerum.
Så kan / skal den inddækkes imod brand.
Skal den skjules så er det sikkert nødvendigt at tage lidt af taget af. Så kan man hejse den ind over spærene og de stroppes op til bjælken. Så må støttemure mures lidt højere op så det kan nå op.
Den operation kan foretages inden murene under fjernes.
Man kan med fordel have et par kædetaljer, stillads hvis det er udefra, og måske et par last spændestropper. Og så naturligvis en god portion forsigtig omtanke. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej Erik

Tak for svaret.

Det mest realistiske scenarie vil så måske være rev. 1 løsningen, hvor HEB-bjælken ville kunne ligge af på det tværgående vægstykke? I så fald ville det være en bjælke på ca. 4 meter der skal til.

Kan en HEB-bjælke godt ligge af på indv. vægge af 75mm Siporex, hvis bjælken skal bære så "meget" af tagkonstruktionen, og hvor meget skal bjælken ligge indover vægstykket?

Det er der du skal have bygnings ingeniør ind over.  Jeg kan ikke lige se at REV. 1 passer til en kortere bjælke. Men du kan jo vælge en bjælke der kan bære det hele.
Der er så store udgifter alligevel så den prisforskel er ikke væsentlig. Når i er i gang så skaldet helst slutte med den indretning i aller bedst kan bruge.
Men der kan måske laves noget kreativ til at holde bjælken. Jeg så i vores lokal TVen som havde lavet en bærende søjle som et udskåret træ. Altså søjlen udskåret som en mand der havde "det hele " på skulderen.
Men det kan også være mere simpel med en jernsøjle for enden af den tynde mur 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis