60x60 gulvfliser til badeværelse

Hej,

Vi er i gang med at renovere vores gamle badeværelse og har derfor købt 60x60 fliser til gulvet. Som jeg har prøvet at skitser har vi en bruseniche med glasvæg, hvor vi skal have unidrain highline, samt er der gulvafløb under håndvasken(stiplet boks).  
Hvordan får vi lavet ensartet fald til begge afløb, uden at lave kuvertfald til under håndvask? Og hvad er kravet mht. fald til gulvafløbet når vi har en til bruseniche?

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen på lds.
Kan du nå at undgå det afløb under vasken så vil det være godt.
Der er et par ting du skal være opmærksom på.
   Et badeværelsesgulv skal bygges op, så det har fald mod et gulvafløb, så vandet kan løbe væk fra de områder, der dagligt påvirkes af vand (vådzonen):
  • Inde i brusenichen og rundt om håndvasken skal faldet være mellem 1 og 2 procent.
  • Under badekar og fast inventar skal faldet være mindst 2 procent.
1 procent svarer til, at gulvet falder 1 cm for hver meter.
Andre områder af gulvet må i princippet være vandrette, men da gulvet heller ikke må have fald den forkerte vej, kaldet bagfald, eller have hulninger (lunker), skal hele gulvet i praksis have en svag hældning hen mod gulvafløbet.
Bassinvirkning på badeværelsesgulv
For at undgå fugtskader skal den vandtætte gulvbelægning og membran føres mindst 10 cm op ad væggen, så der opnås en såkaldt bassinvirkning. Bassinvirkningen sikrer, at selvom afløb eller vandinstallationer skulle gå i stykker, så vil en mindre oversvømmelse af gulvet ikke føre til, at vandet løber ud af badeværelset og ud i de omgivende rum og konstruktioner. Der skal kunne stå 3 cm vand over afløb uden at det løber ud i tilstødende rum.
Hvis du begynder med måle ud til dine fliser ved afløb under vasken så kan du ofte undgå kuvert fald. Det er et afløb hvor der stort set aldrig kommer vand. Afløb placeres så et sted hvor hjørner mødes i fliserækken. Men du skal forinden måle hvordan det ender ved afløb i bruseniche, vægge i begge sider og ved døren. Hvis det bliver for små strimler der så skal der flyttes lidt på streger. Så kan det måske blive nødvendigt at skære en flise midt over. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Tak for svar og velkomsten :)
Vi kan desværre ikke undgå gulvafløbet under håndvasken, da afløbet fra brusenichen er tilsluttet her og videre til faldsstammen. Vi ønskede nemlig at benytte os en "unidrain custom base" hvor vi afslutter på toppen med en flise i stedet for den klassisk rist. Problemet er bare at opbygning vil blive for højt, og vi får omkring 0,8% fald fra døren og ned til afløbene hvis vi skal bevare samme niveau hele vejen for begge afløb.

mvh,

I kan have 0,8% fra døren og hen til kanten af bruseniche. Men det skal længere ned i bruseniche. Både fordi det er et krav men ikke mindst for jeres egen skyld. Det er ret irriterende i længden at vandet løber ud af bruseniche. Og det vil det gøre da der er lidt fart på det fra bruseren og fra kroppen 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis