Lavt til loftet i fredet lejlighed

Har kig på en fed lejlighed, som ligger i en super fredet ejendom. Den er gennerenoveret og der er åbnet til kip mv. Men desværre er der kun 175 cm under visse af bjælkerne.
Kan man gøre noget ved det? Evt ved at hive gulvet op og bruge tyndere, moderne materialer og derved sænke det lidt?
Og er der nogen, der ved noget om hvad fredningsmyndighederne som regel giver lov til? Kunne man evt få lov til at gøre noget ved bjælkerne, hvis de er til gene?
Jeg tænker, at hvis bare man har penge nok og finder de bedste arkitekter og håndværkere, så må man dog kunne finde en løsning. Men er det naivt?
9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er nok hurtigst at spørge hos kommende naboer. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Ved fredede bygninger er der stramme betingelser som man ikke kan købe sig fra. Du bør først og fremmest kontakte fredningsmyndighederne for at få et overblik over mulighederne på den pågældende ejendom.

Vær forberedt på at det er vanskeligt at få dispensationer.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Da det er frednings myndighederne (nationalmuseet) som har ført dette hus tilbage til som det var da det blev bygget , så må du ikke forvente at kunne  lave om på noget som helst .

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Nu er der ikke nævnt, hvilken klasse fredningen er i. Er fredningen kun det udvendige, er der måske en chance for indvendige ændringer.

fase
Et hus med så lavt et lofthøjde er meget gammelt , flere hundrede år , folk var ikke så høje dengang , så det er nok totalt  fredet ..........

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
Annonce
Det er Slots- og Ejendomsstyrelsen der administrer frednings klasserne. Det er ikke Nationalmuseet, og det er ikke lofthøjden der afgør om et hus er fredet. Det er kortlægningen af de arkitektoniske værdier i miljøet - i daglig tale kaldet SAVE modellen.

Derfor er det vigtigt at få fastslået om lejligheden er fredet eller bevaringsværdig. Det sidste kunne jeg have mistanke om når du oplyser at lejligheden er gennem renoveret.

Er det tilfældet, er det kun den ydre skal af bygningen der er fredet, og så har du større mulighed for at ombygge, men det er vigtigt at understrege, at du bør få fastslået frednings klassen med sikkerhed inden du foretager dig noget.

Man gik væk fra det todelt fredningssystem i 1980, hvor man skelnede mellem udvendige B-fredning og den totale A-fredning. I dag gælder én fredning "hele vejen rundt", så det både er husets indre og ydre, der er fredet.
 
Afhængig af fredningsklassen, har du også mulighed for økonomisk tilskud til en renovering eller restaurering.

I yderste fald kan undladelser medfører at du at skal føre alt tilbage som oprindeligt for egen regning. Bemærk at fredede bygninger er omfattet af Bygningsfredningsloven.

Kulturarvsstyrelsen kan guide dig sikkert gennem junglen så du kommer frelst i mål.

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
De 2 gange jeg har været indvolveret i frednings sager er det nationalmuseet der har stået for det praktiske , og det var på museets anbefalinger at fredningsstyrelsen traf deres beslutninger , øverste myndughed her er folketinget , som kan annullere en fredning...............

Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

En simpel Googling:


Slots- og Kulturstyrelsens database over fredede og bevaringsværdige bygninger (FBB) indeholder oplysninger om ca. 9000 fredede og ca. 350.000 bygninger, som har fået vurderet deres bevaringsværdi af landets kommuner.

Formålet er at skabe et nationalt overblik over kulturhistoriske og arkitektoniske værdier i bygningsmassen. Dels for at understøtte den fysiske planlægning, dels som en ressource for forskning inden for arkitekturhistorie.

Endelig kan almindeligt interesserede borgere søge i databasen og undersøge, hvilke arkitektoniske værdier der findes, hvor de bor.


Hvem registrerer oplysningerne?

Slots- og Kulturstyrelsen er fredningsmyndighed, og registrerer oplysninger om de fredede bygninger i FBB.

Kommunerne er ansvarlige for at registrere de bevaringsværdige bygninger i deres kommune.



Venlig hilsen
Knud
Det er rigtigst at styrelserne på et tidspunkt skiftede navn som også knudr påpeger, hvor ansvarsområderne blev opdelt. Det nødvendiggjorde en øget administrationsbyrde der bevirkede departementerne svulmede op.

Samtidig udlagde man registreringerne til kommunerne der samtidig så en lejlighed til også at øge deres administrative personale, fordi omlægningen bevirkede at man nu sagsbehandlede departementerne og forvaltningerne indbyrdes.

Det lykkedes også at forøge ekspeditionstiden ganske betragtelig med manøvren, som understregede behovet for flere hænder for at opretholde de fastsatte måltal.

... det var en stor dag for djøfferne.   

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis