Fjern bærende væg vs. flyt køkken - prisforskel?

Hej alle jer kloge mennesker

Vi overvejer at byde på et hus hvor køkken og stue ikke er i direkte forlængelse som vi ønsker os. Vi kan derfor rive væg ned (bærende væg mellem køkken og gang) eller vi kan flytte køkkenet over i værelset (se billede) og dermed slå originalt køkken sammen med lille entre til et ok børneværelse. Jeg kan forstå at statistiske beregninger på bærende vægge hurtigt løber op - og vi synes også at flytning af køkken giver bedste ruminddeling. Men hvad kan vi forvente at de to scenarier koster (I begge scenarier køber vi nyt køkken i samme str til 65.000 kr).

Væggen i værelset, hvor vi vil flytte køkkenet over, er ikke bærende.
Der er krybekælder.

Ps beklager elendige skitse-evner 😅
Mvh

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Forsigtigt gæt - Det vil være dyrest at flytte køkkenet. Du skal flytte afløb, vand og 16 A el og der skal en emhætte ud et sted. Men når der er krybekælder kan det formentligt holdes nede prismæssigt. Men forskellen er nok mellem 40-60K 

Mvh Troels
Det er naturligvis ikke nemt at sige noget sikkert om, men som skitseret så er væggen imellem køkken og gang næsten helt sikkert IKKE bærende. Der er en tilsvarende væg 1 m derfra og så kan denne bære, hvis der overhovedet skal bæres. Er det hus med gitterspær er det sjældent at indvendige skillerum bærer.
Jeg er helt enig med Troels omkring prisen.
Når der skrives "flytte afløb" så er det sikkert noget med at der skal graves op uden for. Og så Vand og strøm naturligvis.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hvis endelig du vil flytte køkkenet, hvad så med at tage det værelse der ligger op til stuen istedet, og vælte væggen ind til stuen
Altså det er vel reelt svært at sige så meget om uden at kende forholdende bedre.

Det er muligt at det er dyrt at flytte afløb, men det kan også være der er en faldstamme som er tilgængelig i krybekælder hvo køkkenet nemt kan kobles på. En køkkentilslutning kræver jo ikke meget fald.
El afhænger af hvor tavlen sidder MV.

Så reelt er der jo rent gætteri hvad der er billigst her.
Jeg ville nok starte med at tage udgangspunkt i hvordan i gerne vil bo. Hvis det bedste er at få flyttet køkkenet så få en VVSer og en elektriker ud til at kikke på hvordan man kan lave de installationer 


Ask
Helt korrekt at det er gætterier med de sparsomme oplysninger. Men man ikke helt galt i byen ved at estimere en væsentlig dyrere projekt ved at flytte køkkenet. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis