Inddrage integreret garage til beboelse

Hej,
Vi kigger på et hus hvor garagen er en integreret del af huset og ligger opad en stue som ikke er så stor. Det vil jo derfor være ideelt at rive væggen ned og inddrage garagen som en del stuen. Eneste problem er bare at garagen ligger helt opad skel, selvom den er integreret i huset. Vil der være nogle chance for at få dispensation til at omdanne garagen til beboelse, når det er under 2,5 meter til skel?

Med venlig hilsen
Kristoffer
Læs mere om Rionet

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det kan nemt blive et problem.
Det er kun sekundær bebyggelse der må ligge i skel, altså ikke beboelse, der må ikke være vinduer ud til skelsiden så på den måde får du måske ikke lys nok ind i stuen, og så skal hele problematikken omkring bebyggelses procent jo udregnes igen.
Selv om garagen ligger under samme tag så har man alligevel lov til at fratrække 30 kvm garage inden bebyggelses procent udregnes. Og når det så bliver beboelse så tæller det jo alligevel med. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Om der kan laves en dispensation, vil kun kommunen kunne svare på.

Enten må du selv igang med forespørgslen, eller du må stille det som et krav til sælger at han sikrer en dispensation inden et køb.

En garage behøver dog ikke være bygget med samme isolering osv som beborlsen, så garagen vil måske ikke direkte kunne inddrages som stue, også selv om der kan dispenseres.

Start med at kigge på bygningstegningerne for at checke op på det..
Du kan også checke om der er naboer i området der måtte have en lignende dispensation, hvilket vil gøre den lette at opnå....

Forarbejde før et købstilbud er vigtigt.  

MVH Njord
Tak for jeres svar. Hvor kan man tjekke om andre af naboerne har fået dispensation?

Med venlig hilsen
Kristoffer
Læs mere om Rionet

Det kan du på flere måder... Gå rundt i området og spot de steder hvor det ser ud til de bruger en tidligere garage eller på anden måde har beboelse op mod skel. Så checker du de byggeristre der er fx weblager.dk eller hvad det hedder i den pågældende kommune.

Du kan også trevle nettet tyndt gade for gade i samme registre...

Du kan jo også snakke med mægler eller kommune om hvad der er alm praksis i området.. 

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis