Gulvvarme - varmer for meget

Vi døjer med gulvvarmen i vores hus, som ikke "slukker" i 2 af zonerne (gang og værelse).

Der er så varmt, at vores søn er nødt til at sove inde ved os.

Vores opdeling er således
1 zone i gang
1 zone på værelse
2 zoner i køkken/stue.

- alle steder er temperaturen sat til 21 grader.

Ingen af de trådløse enheder er direkte påvirket af sollys eller kulde fra vinduer/døre.

I gang og værelse er temperaturen på ca. 26 grader selvom gulvvarmen er slukket, hvor den i stue/køkken ligger på 22 grader.

Der er forsøgt følgende
Afmonteret ventil og motioneret "dimsen" under denne.
Testet alle trådløse følere for at se om dioderne tænder/slukker på "masteren" og det ser fint ud ift. alle trådløse enheder og enhederne passer også nummermæssigt, så der er ikke byttet rundt.

Jeg har nu skruet graderne ned fra 32 ish til 26 på venti og det har gjort at det nu er mere behageligt, men dette er vel ikke løsningen, da det har virket i de 3 år vi har haft det.

Vi har også lagt mærke til at der i bryggerset, hvor gulvvarmen er installeret er mere varmt end normalt og vi er nødt til at åbne vinduet. Plexirørene tættest mod væggen derude er også meget varme (ved jeg ikke om de skal :-))

Hvad kan der være galt ?
2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det er muligt at den grå termostat står på 26 grader, men er ret sikker på at dit termometer viser temperaturen inde i shuntkredsløb, - og den siger altså 60 grader i fremløb inde i shunten, - så enten er den grå ikke monteret rigtig så den kan lukke, eller også må der være en defekt et sted.
Prøv at mærke på de fire slanger bagerst til fremløb til rummene, hvis et af rummene kalder på varme, så må du kunne mærke om slangen er 26 grader eller 60 grader.
Ændre termometervisningen sig når du skruer på den grå, kræver at et rummene kalder på varme imens. 
Det er faktisk en rigtig god løsning at skrue på den grå termostat en gang imellem. Altså ned på 22-25 grader om sommeren og op på 32-36 grader i hård vinter.
Så får man en meget mere jævngulvvarme temperatur. På den måde så kalder termostater på varme i lang tid ad gangen , men der kommer bare lidt varme i de lunere dage. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis