Bore til balustre

Hej med jer,

Vi er gået i gang med at renovere en ældre, malet halvsvingstrappe, og vil i den sammenhæng gerne indsætte balustre og håndliste. Nogen der har nogle guldkorn til hvordan man bedst borer ud til dem og også gerne hvor de og en håndliste fås billigst?

Slutresultatet skulle gerne være noget ala de 2 nederste vedhæftede trapper ..
11 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det billigste er et fladbor, men hullerne skal jo sidde ret nøjagtigt, og bores lodret ned, så det vil kræve omhyggelighed, at få det lavet 100%
Link​​​  findes i andre størrelser.


Vi prøver igen, i morgen --
Hvis du bruger det som je-ns foreslår så skal du slibe det så spidsen bliver lang nok til at styre i vangen inde det begynder at skære, engang kunne man fået balusterbor, med specielle skær  men prøv at søg på det. Ttürmer laver et bor med særlig lang spids.

Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.
Et forstner bor af god kvalitet (f.eks. festool Zobo serien), og så have lavet en bore skabelon der kan guide boret og hjælpe med starten af hullet, hvor centrerings spidsen ikke har så godt fast.
Zobo sættet har dog mulighed for et ekstra langt centrerings bor, og spidsen kan skiftes ud med forskellige længder, så det er i mine øjne nok det bedste bud.

 

Du skal lave en borelære med den rigtige afstand i mellem hullerne og centreringen på vangen, og på den skal der være en holder til din boremaskine, så du sikrer dig at du borer lodret hver gang.
Alt i alt en meget svær opgave.
Jeg ville bruge forstnerbor, da de giver en flad bund så din baluster kommer helt i bund.
Til nøds kunne man bruge et sneglebor.  

Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...
Mange tak for jeres besvarelser - det lyder ikke helt nemt. Formoder det normalt er noget en snedker vil kunne hjælpe med ? (Må finde en sådan på Amager, er jeg bange for ..)
Annonce
Nu er det jo en LDS side du er komme ind på Det er nu ikke mere vanskelig end at det kan lade sig gøre. Men kender naturligvis bedst selv dine evner og muligheder.
Du skal have lave en boreskabelon.
Den skal være vandret øverst og holde samme vinkel og bredde som trappe vangen. Så skruer du et stykke krydsfiner på siden så denne kan holde den godt fast på vangen med et par skruetvinger.  Så kan du bore ned igennem midten på denne, videre ned i vangen og lave første hul.  
Du skal nok have en tap ud af bunden på skabelon som sidder med rigtige afstand, så kan denne hoppe ned i første hul og derved styre afstand til 2. hul.
Når du skal bore op i håndliste er det samme skabelon der skal bruges. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Jeg ville nu nok nøjes med et par blyantstreger for at finde “næste hul”. En streg på skabelonen og en streg for hvert hul på trappevangen. Målene på trappevangen skal skal deles ud efter et målebånd, og ikke bare lægges til det forrige hul.
Jeg har engang oplevet en trappe med nederste trin 8 cm højere end de andre, så der var måler stukket af.


Søren O
Syntes måske I gør det sværere end det behøver at være. Den skal jo ikke ret dybt ned -  2-3 cm. Det kan godt klares på øjemål. Men du starter det forkerte sted. Du skal have monteret - eller i hvert fald målet ud til de to mæglere først. Når du har det, ved du hvordan hullerne skal fordeles i mellem dem - både i vange og i håndløber.
Meeen.. det er snedkerarbejde.

Mvh Troels
At bore huller til balustre er faktisk ret let, men du skal have en skabelon som både PinkHenrik og Erik skriver hvor toppen er hel plan som sikre balustrene sidder lodret. Skabelonens hul sikrer en lodret boring men skal montere urokkeligt fast.

Du måler ud fra mæglerne, hvor balustrene fordeles med ens afstand - husk at tage højde for placering af trinnene. Det gælder de visuelle indtryk som bestemmer det samlede antal balustre.

Du anvender samme skabelon til håndlisten, og bor med en langsomtgående sneglebor der ikke beskadiger skabelonens hul. En egeklods som skabelon er særdeles velegnet.

Hvis du ikke drejer balustrene selv, har Københavns Listefabrik i Søborg et stort udvalg. 

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Og jeg mener at afstand imellem balustre skal være maks 11 cm. for at et barne hoved ikke kan komme igennem. Så afgør tykkelse på balustre lidt hvor meget afstand der skal være fra centrum til centrum. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Der er yderligere 1 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også