Føring af Nye vandrør hen til badeværelse

Hej alle,
Vi er i gang med renovering hvor vi skal lave nyt badeværelse. Vi vil have vandtilførslen fra loftet og vil gerne forberede mest muligt til VVS’eren så han ikke tager mange timer.
Bryggers hvor vandtilførslen kommer fra er ude i højre side hvor unidrain er. VVS’eren foreslår at vi laver en samlingsboks bag indbygget toilet hvor vandtilførslen så går hen til de forskellige ting i badeværelset. Alternativt så skal der føres 7 rør fra bryggers og hen til bruser, håndvask, badekar og toilet og så behøver man ikke samleboks .
Hvad tænker I giver mest mening at gøre i forhold til bedst flow med vandet osv, giver det bedre flow at samleboksen er tæt på forbrugstingene ?

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Helt klart bedst flow med fordeler tæt på når der er så langt. Røret fra bryggers skal så være lidt tykkere end de enkelte rør. Ikke 4-5 gange så tyk, da der aldrig er åbnet for alt på en gang. 
Jeg ville måske foreslå fordeler under håndvaske møbel med det er ikke så nemt at gætte på herfra.
Og så er rør i gulvet meget mere enkel. Men igen et gær, for det skal måske ikke hugges op.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Gulvet er også hugget op og bare jordhul lige nu 😬 men vi tænker at hvis der i fremtiden skulle gøres noget med rørene så er det rarere at have det i loftet så gulvet aldrig skal flækkes igen. Hvor ligger vandrørene normalt når de ligger i gulv, det vel under beton-lag eller hvordan ?
Er flowet bedre når de ligger i gulv i forhold til loft? Eller er det bare fordi det nemmere at lave i gulvet 😬
Rørene ligger næsten altid i gulvet. Det giver korte rørføringer derved bedre flow, og desuden mindre svækkelse af vægge. Man lægger ofte koldvands rør nede under isolering eller midt i isolering. Så bliver det kolde vand ikke opvarmet af gulvvarmen. (ikke så væsentlig ved badeværelse) Rør til det varme vand kan ligge øverst i isolering. Det at det er nemmere i gulvet er da et væsentlig argument.
Der er flere problemer med at lægge det i loftet. En af de væsentlige er flere gennembrydninger af dampspærre. og eventuelle frost problemer hvis de kommer langt op i isolering.
Alle rør skal trækkes som rør i rør, så man let kan konstatere en utæthed og det er ret let at udskiftet trykrøret blot ved at trække et nyt igennem.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis