Varme i værksted

Hej Lav det selv venner
Jeg vil gerne have lidt varme måske 10-15 grader i mit kommende værksted og har snakket med en VVS og han siger div. præisoleret pexrør eks. Calpex Duo ikke er nemme at montere da det kræver en del plads at bukke i jorden og der hvor det kommer op og ind i bygningen + han mener også det blive noget bøvl med nippel/muffer til det rør.

Så kom til at tænke på om det kunne være en ide også at benytte den 20 mm wavin gulvvarmeslange fra beton gulvet til at føre i jorden dog med montere Rockwool rørskål også trække det i et kloakrør i jorden da afstanden er kun 2 meter.
Tanken er at lave det på en returventil da det gerne må være simpelt
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Volcano
Volcano Trådstarter
22
Min frygt er at det pex rør vil fryse og måske frost sprænge i jorden pga. fugt/kondens vand
Måske du skulle bruge Løgstør rør, som jo er beregnet til formålet..

Vi prøver igen, i morgen --
henrikh29
henrikh29
719 9400
Nu ved jeg ikke om du har fjernvarme. Men hvis det er tilfældet, skal du være opmærksom på, at det koste yderligere tilslutningsafgift. Denne er ofte udregnet efter det areal, der opvarmes. Dvs. typisk huset, men dette forøges så med værkstedet.

Hvad med en varmepumpe i stedet, så har du også køl om sommeren.  Der kan blive meget varmt i et værksted om sommeren.

Annonce
Annonce
kovas
kovas
2970 9670
Da vi fik pillefyr lagde jeg 2 løgstørrør fra min garage til vores hus. ca 20m. self er det bøvlet at få rundt og op i huset, men man har lov til at lave en ordentlig bukkeradius. Da jeg havde fået vores op lavede jeg så jeg kunne sætte rørene i spænd medens betonen hærdede. Der findes da fitting til overgang fra pex til andre rørtyper.  Hvis du bor i nærheden af løgstør. så har jeg noget til rest du må få.

Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
Volcano
Volcano Trådstarter
22
Tak for svar :-) beklager mine lange forklaringer og spørgsmål

Grunden til jeg overvejer vand gulvvarme/radiator er for at få holde en mere fast temp på eks. 10-15 grader da jeg tidligere har boet et sted hvor mit værktøj begynde at ruste i en ikke opvarmet forgang.
Har læst at El gulvvarme er 3x så dyrt som vand gulvvarme ved ikke om det også gælder
El vs. vand radiator og hvorhenne en varmepumpe eventuelt vil være i det regnestykke (midt imellem måske)

Jeg har også overvejet en varmepumpe dog ikke så meget pga. køl men har heller ikke prøvet at være der uden en varm sommerdag endnu :-) men hvor mange 1000 kr sedler vil det mon koste i el at holde en fast temp på eks. 10-15 grader i vinterhalvåret for en varmepumpe i lille rum er på cirka 13m2 (igen for ikke mit værktøj begynder at ruste)

Påtænkt isolering
Isolering i betongulv 150-200 mm
Isolering i væk 100-150 mm
Isolering i loft 150 mm

Er kun elektriker så kender ikke til om det er ok med de Isolerings dimensioner eller om det er helt forkerte i forbindelse med at holde det konstant opvarmet vinterhalvåret.
henrikh29
henrikh29
719 9400
Jeg har alt mit værktøj i et værksted på ca. 16 m2. Værkstedet er isolering i gulv, vægge og loft. Der er så en el-radiator, som sikrer, at det er frostfrit. Jeg har ikke problemer med værktøj, der ruster. Selvom radiatoren ikke var der, tænker jeg ikke det ville ruste. Det er ikke lav temperatur, men fugt, der gør at det ruster. Så isolering kan være nok.

Radiatoren at sat til at tænde, hvis temperatur falder under 1grad og kører så til der er 5 grader, hvorefter den slukker igen. Den kører stort set kun når der er frost udenfor.

Så hvis det primært er for at undgå, at dit værktøj ruster, og ikke komfort-varme, kan du løse problemet langt billigere og enklere, end gulvvarme.
Annonce
kovas
kovas
2970 9670
Tilbage til dit oprindelige spørgsmål. Da mine stumper desværre ikke er lange nok. Så begyndte jeg at tænke  Og nåede frem til at med kloak røret 45gr  bøjninger, og noget brøndskum så kan det vel lade sig gøre. du er nok nødt til at ha et rør for både frem og retur. Men sæt rørskålen på pexen og igennem det vandrette stykke. Fixer det med brøndskum Fikser det i bøjningerne og fyld med brøndskum. sæt rørskål på det lodrette  og fikser toppen med mere skum. Så får du den isolering som en rørskål giver. Det er nok ik så godt som Løgstørrør. Prøv  at regne på pris forskellen

Mange hilsner Kovas,

Nu med pillefyr og 4900wp på taget.
1, år produceret  4782kwh.
Volcano
Volcano Trådstarter
22
Tak for alle de kompetente svar dem sætter jeg stor pris på :-)
Hvis jeg går efter gulvvarme skal jeg nok have 2 stk. Løgstør rør med et rør i (Calpex UNO) , i stedet for et dobbelt rør (Calpex Duo) da bukkeradius også er noget mindre :-)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Populært lige nu

 1. Nyt gulv med isolering i hus fra 1800
  Lav-Hus (læst 1647 gange)
 2. Afstand til isolering
  Lav-Hus (læst 126 gange)
 3. Gulv lagt svømmende på 5 cm sand. What to do?
  Lav-Hus (læst 423 gange)
 4. Tænd og sluk varmepumpe - kan den klare det?
  Fyr og opvarmning (læst 316 gange)
 5. Krybekælder - skimmel?
  Lav-Hus (læst 407 gange)
 6. Udendørs stikkontakt uden jord ?
  Lav-Hus (læst 207 gange)
 7. Tømmer vrider ved rørring
  Lav-Hus (læst 231 gange)
 8. Ny indkørsel med tvivlsomt fald
  Jura, reglementer og krav (læst 258 gange)
 9. Beregning af styrke af saddelhak
  Lav-Hus (læst 282 gange)
 10. Hvor meget strøm kan jeg trække fra min forsyning?
  Lav-Hus (læst 36657 gange)

Tilmeld dig og få fordeleDeltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mereTilmeld dig gratis

Kort og godt

Lav-det-selv.dk (LDS) er Danmarks største samlingssted for boligejere og gør-det-selv folk. Hver måned besøges LDS over 600.000 gange, af folk der søger råd, vejledning og inspiration om alt fra boligforbedring til hobbyprojekter.

LDS er drevet af et stærkt fællesskab, hvor alle kan bidrage med viden og ideer.

 

Følg med