Nybygget garage med skimmelsvamp

Hej.

Vi har fået bygget en murstens garage på 12 x 6.4 m = 77 kvm fra september 2020 , som desværre ikke er færdigmeldt endnu. Bygget i skel så max 2.5 meter i skel.

Murerfirma har lavet tagpap og underpap på et 5% hældning fladt tag. Taget har så været utæt flere gange, men er nu blevet tæt. Taget har været utæt flere forskellige steder. Der er et net over mursten op mod tagplade og der imellem skal udluftning ske. Højden er 10 MM istedet for 30 MM. I toppen af garagen er der ingen udluftning.Der er de 50 mm mellem isolering og tagplader, men intet sted luften kan komme ud i toppen.

Sidste gang at taget var utæt, var der en del vand som hang ned i dampspærren.Vi havde ikke fået sat troltex op, heldigvis. Jeg tog så alt isolering 200MM ned i garagen og der viste det sig at der var skimmelsvamp langs med alle plader hele vejen rundt i garagen. Nogle steder også midt på taget.

Da de byggede Ytong og mursten op i sep-okt, dækkede de meget mangelfuldt af og det betød at isoleringen i væggene blev gennemblødt i gennem flere uger. Isoleringen er her 5 måneder efter stadig gennemvåd.

Nu vil Mureren skifte træplader og tagpap. Så vil de tjekke om isolering er våd. De vil også tjekke spær om de kan beholdes.

Vi frygter at de bare igen siger alt er ok, så reperationen bliver så billig som muligt for dem.

Vores fordel er at vi ikke har betalt 1 kr. endnu.

1 ? = isolering SKAL vel skiftes ?.
2 ? = spær SKAL vel skiftes ?
3 ? = spær er 245 mm med 60 cm afstand, men i spær tabel skal de da være 295 mm ?

Garagen var lovet færdig 1 november 2020. Men kan ikke bruges til noget som helst.

Vi er pisse trætte af udulige håndværkere.

MVH Per
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Trist. Hvor meget løber sådan en garage op I?
Mit tag med krydsfiner har også fået sorte pletter af den frie luft.
Selv det krydsfiner som er anti skimmel behandlet kan kun holde mug borte en kort tid.
Sikkert et øko produkt der nedbrydes over tid.

Mvh.
Måske bør i inddrage en byggesagkyndig, som kan tage sig af at kontrollere alt inden det færdigmeldes, og evt stå for kontakten med håndværkeren.
Vedkommende skal jo have betaling, men se det som en investering i at garagen gerne skal være i orden og holde i mange år.

Bare kald mig BBB 
Jeg ville også sætte en byggesagkyndig på. Nogen gange kan det også virke "disiplinerende" hvis håndværkeren skal diskutere med en som faktisk forstår tingene 

Ask
Det var en byggesagkundig vi havde på , der påpegede at udluftning var mangelfuld og da vi forespurgte Topdanmark ang. evt. senere skade,som følge af skimmelsvamp. Så var svaret at hvis byggeriet er lavet forkert i forhold til Byg-erfa, så dækker forsikringen ikke.

Er der nogen der ved ang. spær om man SKAL følge spærtabel ?.

MVH Per
Det vi forslåer er at du får en byggesag kyndig til at følge byggeriet. Altså ikke kun et engangsbesøg men sådan at der bliver lavet faste aftaler med håndværkerne om hvad der skal kontrolleres også kommer han forbi når byggeriet er i de forskellige faser og tjekker det efter. det er så også ham der tager den primære diskussion med håndværkerne om hvordan ting skal udbedres.

Det lyder til at du bare har haft ham på besøg en gang. Det er noget andet 

Ask
Annonce
Garagen er færdig bygget. Men taget skal laves om. Det er jo ekstremt ligetil at lave et flaft tag. Det er uddannede håndværkere, så det burde være muligt at lave et tæt tag med udluftning.

På hjemmeside med tagpap, står der at et tag med de nuværende materialer, skal holde tæt 30-40 år. En dygtig håndværker laver det så det holder 50 år.

Men spær med skimmelsvamp, kan de genbruges ?

Spær dimension er korekt 45+245 ved 60 cm afstand på et spænd på 570 cm ?.

MVH Per
Altså mit bud er at de sagtens kan genbruges men at de nok bør behandles med noget protox skimmel for at undgå at de spirer der er tilbage laver nye angreb.

Du må selv om hvorvidt du vil slås med håndværkerne selv men hvis du er bange for at de laver noget der ikke er ok så er løsningen at du køber tilsyn på arbejdet 

Ask
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis