Genvex = vand i stuen

Vi har i denne uge haft følgende oplevelse
Onsdag tænder vi op i brændeovn og tænder herefter huset genvex anlæg (ventilationsanlæg) for at sprede den varme luft i huset. Efter ca. 20 min begynder der at dryppe vand ned i stuen nær brændeovnene. Vi tjekker loftet og kan se at der er en pøl af vand under det isolerede genvex rør som løber på loftet – vi får tørret op og det stopper med at dryppe i stuen.
Vi retter henvendelse ejendomsmægleren og herigennem  til sælger og høre om hun har oplevet ligene – vi at vide at sælger aldrig har oplevet vand i stuen, har brugt brændeovn og genvex meget - men
at tidliger ejer kort inden overtagelsen (ca. 4 år siden) kort forinden havde  lavet isolering omkring røret på loftet - pga kondens og deraf de gamle pletter/skjolder.

Vi har ikke tidliger boet i hus med ventilationsanlæg og er lidt på bar bund ift. hvad der kan være tale om
Er der nogle af jer måske lidt klogere og mere erfarende som kan komme med et bud på hvad der kan være skyld i problemet 
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Normalt tænder og slukker man ikke for et sådant anlæg, men har den til at køre 24/7/365. Selvfølgelig skrues der op og ned for hastigheden men den kører hele tiden.
Kunne det tænkes at I har haft en høj fugtighed (fordi anlægget har stået stille) og at der måske ikke er ret meget isolering på rørene på loftet. Så vil der være et lavt dugpunkt der resulterer i kondens i rørene når I tænder?

 Topmålet af dovenskab er at gøre det rigtigt første gang

Er du sikker på det er genvex, og ikke bare ventilation til at flytte varmen fra brændeovnene til andre dele af huset? Siden den tændes i forbindelse med brug af brændeovn?

Men ja, vandet må komme i forbindelse med kondensering. 

Jesper 
http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.

Det er et anlæg som vi selv skal tænde - det køre herefter ca. 40 min
Der er intet mærke på anlægget, men både ejendomsmægler og sælger omtalte det som genvex 
Det lyder umiddelbart som et varmeflytningsanlæg.

Et genvex anlæg fungere ved at varme frisk luft udefra op, med varm luft det blæses ud.
Er der en varmeveksler på loftet?


Jesper 
http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.

Jeg tænker det er et varmegenvindings anlæg, hvor der i forbindelse med frosten kan være sprunget et rør fra aggregat til afløb. Det kan også være at det bare er stoppet. Kondens bør ikke kunne lave en stor pøl på loftet på så kort tid. Hvis kondensafløbet er sprunget og det ikke må ske igen, kan man købe et frostsikrings kabel. https://lavvvs.dk/ventilations-anlaeg-varmegenvinding - 4 eller 6 mtr.


LavVvs.dk
Varmegenvindingsanlæg laves ikke så de kører kort tid ad gangen. De laves til konstant drift. Det andet er der ingen pointe i.
Spørg sælger hvad det er for et anlæg.
Fabrikat, modelnr. Osv. 

Elektronikteknikeren
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis