Afstivning af bordplade

Vi har lavet et spisebord af en MDF-plade 22mm og linoleum limet ovenpå. Bordet måler 185x92cm. Vi har netop monteret bordben i eg i hvert af bordets hjørner (ca. 5,5 cm fra bordkanten) og kan se, at bordet svajer lidt på midten. Hvordan understøtter/afstiver vi bordet bedst muligt uden at det bliver upraktisk/ubehageligt at sidde ved bordet? Vi er ikke ligefrem handymen, så vi håber, at nogen herinde kan hjælpe :-)
Vi kan se, at der andre steder er anbefalet en sarg, men vi er lidt usikre på, hvad det er og om det kan købes eller skal laves.
På forhånd tak for hjælpen!
3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
I skal have en sarg monteret. En sarg er et brædt feks 45x30 mm på højkant hele vejen rundt under pladen. Gerne trukket 10-15 cm ind for siddekomfort. Mellem de langsgående sargstykker, kan I montere mellem sargstykker på tværs af pladen. Nu I HAR monteret linoleum er eneste udvej at lime/skrue op under pladen. God snedkerlim og skruer for hver 40 cm. Benene bør inden for sarg. 
Jeg ville passe godt på med skruer, med 22mm plade kommer det til at være pænt tæt på at de kommer op og skader linoleum.

Ville klart prøve med lim på hele fladen. Limen skal jo bare holde til tryk fra siden, resten klarer tyngdekraften.

Rantzau har givet god vejledningen om sarg i dette nyelige indlæg
https://www.lav-det-selv.dk/forum/t/236875/s/understoettelse-af-mdf-bordplade


Ask
Skruerne kan man måle sig til. Jeg foreslog det, fordi pladen garanteret er ubehandlet på bagsiden og kan slå sig, lim eller ej.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis