Udgravning af terrændæk - gør det selv?

Vi skal have udgravet terrændæk i stuer og køkken i hus fra 56/76 ca. 65 kvm. Har fået tilbud på at få udført udgravningen for ca. 125.000 kr. (kun optagning af gulvene, udgravning og bortskaffelse). Vi ønsker at få etableret 30 cm isolering, gulvvarme og nye gulve. Konstruktionen består i ca. 45 kvm af 10 cm beton, 10 cm slagger, men de resterende består af beton med sand under.

Vi synes det lyder utroligt dyrt for opbrydning og bortskaffelse af det gamle gulv. Derfor overvejer vi, om det er noget man kan gøre selv.

Er der nogen her i forummet som har erfaring med at udgrave selv? Hvordan har i grebet det an, og hvad med bortskaffelse af affald etc.? Hvad har I brugt af udstyr?

Gode råd betragtninger modtages gerne 🙂
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
2 problemer: ophugning langs skillevægge som skal gøres med følelse og tager tid. Derudover bortskaffelse af nok 9-11 ton blandet beton. Det hele skal køres ud på bør, men det lyder dyrt.
noget andet er, at bør have 400 mm isolering under gulvet og overvej, atlave det som let gulv med sorte Sundolitplader. Det er billigere og betydeligt nemmere.
TRRA
TRRA
889 2770
Alt kan lade sig gøre. Men jeg ville i hvert fald leje en mand med en minigraver med betonhammer - det er cirka 1200 kr/timen - gætter på at det vil tage et par dage. Så kan du aftale om han skal fjerne betonen eller blot hakke den op - alt efter din pengepung. Men så skal du have masser af skovle, trillebører og gode venner til at fjerne materialet, og du skal leje et par affaldscontainere til byggeaffald.
 
Vær opmærksom på, at der evt. kan være rør at tage hensyn til under gulvet, og der kan gemme sig andre gode sager i form af affald, tjæreprodukter og isoleringsmateriale - Hvis det ryger i afffaldscontaineren risikerer du en stor efterregning for sortering. Derudover så kan det støve meget - så store ventilatorer og/eller sprinkling undervejs. 

Mvh Troels
Vi var i situationen for 15 år siden. Rørte ikke en finger.
opbrydning af dobbeltgulv til 500 mm under niveau. Udlægning af sand, radondug, isolering, rionet, slanger, beton, klinker. Vvs tilslutning med recirkulering og pumpe. Alt sammen på ca 37 kvm.
kr. 65.000,- undtaget klinker, som. jeg selv købte.
Annonce
ev elmand
ev elmand
17918 7480
Jeg har flere gange lavet / været med til sådan udgravning. Det er typisk gør det selv arbejde. Lej en container, stor opbrydnings hammer og køb så en god murer trillebør skovle m.m.
Som skrevet så skal du spørge container firmaet hvad der må komme i den for at det er rimelig i pris. Det vil ofte være beton alene men måske også den smule isolering der hænger fast under beton stykker. Men det skal aftales.
Så lav en prøve ophugning omkring skillerum for at se hvordan de står fast, om de er på sokkel eller står på den betonplade som du ønsker at hugge væk.
Husk at sætte beskyttelse på dørkarme eller helt tage dem af. trillebør vil uvægerligt ramme en gang imellem. 
Kom endelig tilbage med spørgsmål hvis der er yderligere tvivl. Når så du har brugt 10 -25 ooo kr til leje, materialer m.m. så kan du glæde dig over de sparede 100.000 kr som jo så også er skattefri.
Det er sjældent at minigraver kan komme ind i beboelses huse. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Silas
Silas
690 København
Hvis du selv lejer minigraver og får den bakset idenfor, så husk god udluftning. Dieselpartiklerne er det mindste, kulilten det værste
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
x

Lignende indlæg

 1. Nyt kældergulv
  Lav-Hus (13 svar)
 2. isolering under udestue
  Lav-Hus (2 svar)
 3. Nyt gulv i hus fra 65, skal der isoleres?
  Lav-Hus (5 svar)
 4. Understøtte muret indervæg
  Lav-Hus (9 svar)
 5. 70'er hus terrændæk
  Lav-Hus (18 svar)
 6. Nyt terrændæk
  Lav-Hus (7 svar)
 7. OT: Udgravning af kælder
  Lav-Hus (3 svar)
 8. Græsplæne med jord/ler ‘’pletter”
  Lav-Hus (3 svar)
 9. Hvor langt kan vi grave ned uden understøttelse?
  Lav-Hus (6 svar)
 10. Vand løfter betongulv
  Lav-Hus (14 svar)

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Tilmeld dig som bruger nu og få adgang til det hele - det er gratis!

Tilmeld dig her