Kloak separering

Hej alle,
Vi er ved at få lavet noget kloak arbejde og i den forbindelse er vi igang med også at splitte regnvand og spildevand til hver sin brønd til når der i fremtiden skal være kloakseparering i vores område (lige nu går det hele bare i et)
Nu er vi stødt på at vores afløb fra bruser, håndvask og køkken går hen i en sandfangsbrønd sammen med regnvand - må de stadig gå hen i den og gå til regnvandsbrønden eller bliver vi nødt til at splitte den også så håndvask- vand går til spildevand?
Vores kloakmand sagde at det rigtig nok var lovligt, men tænker bare at der jo også kommer sæbe, madlavnings vand og alt muligt gennem dér også, som så kommer til at gå til regnvandsbrønden 🤔
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Det korte svar er at alt andet end regnvand er spildevand og skal som sådan samles til spildevandsbrønden. Kun regnvand og dermed også vand fra taget samles til regnvandsbrønden.
Din aut. kloakmester er ikke helt opdateret med sin viden. Det kan han så risikere at blive, når han for egen regning skal ændre dit system, når forsyningen finder ud af den forkerte tilslutning. 

fase
Nyhus skrev den 16-02-2021 18:38:33

Okay mange tak for svar 😁 så rent lovgivningsmæssigt er det ikke tilladt at lade håndvask-vand gå til regnvandsbrønd? 

Nej, det er netop derfor man separerer spildevand og regnvand fra hinanden.  


fase
Okay mange tak for svar 😄
Nyhus skrev den 16-02-2021 18:38:33

Okay mange tak for svar 😁 så rent lovgivningsmæssigt er det ikke tilladt at lade håndvask-vand gå til regnvandsbrønd? 

 Som der er nu er det jo lovligt nok, når systemet ude i vejen, er 1 strengs.

Men det er ikke fremtidssikret, når/hvis kommunen beslutter, der skal separatkloakeres .

Så få det lavet rigtigt, når i nu er i gang..
Hvis i engang skal have separatkloakeret, skal en autoriseret kloakmester skal lave en attest, til kommunen på det er i orden, så få den lavet nu.
Det er bare penge op af lommen, hvis i skal have den lavet senere, har hørt priser på 4000 kr. bare for at få udfyldt det papir, men så står pågældende kloakmester jo også inde for alt er i orden.

Vi prøver igen, i morgen --
Annonce
Det var heller ikke meningen vi skulle separere vores kloak da vi gik i gang med arbejdet, så vores aut. kloakmester fik sig lidt et chok med den lidt større opgave 😅 men det er jo helt bestemt fedt at få det ordnet nu når man er i gang med at grave
så han kan godt lave den attest nu selvom det ikke er separeret ude i vores vej endnu ? Altså regnvandsbrønden går jo bare over i spildevandsbrønden fordi kommunen ikke har lavet stikledningen til det her endnu 
det er absolut en god ide at lave separeringen nu hvor I er i gang med at grave i jorden. Det er den billigste måde, selvom det synes dyrt lige nu. Det bliver meget dyrere, når (ikke hvis) kloakken skal separeres. 

fase
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis