Trappeopgang i hus til udlejning

Jeg kigger på et hus som skal bruges til udlejning. Det er et normalt byhus fra 1942. Der er 1/4 svings trappe op til lille lejlighed på 1. sal. Der skal noget af trappe repos inddrages til en del af udvidelse på badeværelse (toilet alene ændres til ( badeværelse)
Man kommer op ad trappen og går ind til venstre i stue/køkken alrum. Men hvor bred skal denne repos være når det er lejlighed til udlejning.
Trappen er 85 cm bred. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
kender ikke lovkravet , men den må i hvert fald ikke være mindre , du skal jo lige tænke på at folk skal kunne få en bred sofa eller dobbeltseng op
Ja  det er jo det ene "krav" men det er jo også rart at få et toilet med bruser i lejligheden i stedet for 1,1 kvm med toilet og håndvask og oven i købet med skråvægge. Så ved at lægge et lille stykke af gangen/repos til samt et indbygget skab i værelse ved siden af, så får man 2,2 kvm, og det er MEGET mere.
Lejlighed på 1. sal er kun på 43 kvm. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Sæt en Kvist på. et gammelt ordsprog siger: man kan ikke få tre retter varm mad, for 50 øre
Hej Erik,

Forholdet er reguleret i BR paragraf 56 (hvis jeg forstår spørgsmålet korrekt)

"§ 56

Fælles adgangsveje, der fører til to eller flere boliger, kontorer, mødelokaler, udstillinger, salgsarealer eller andre enheder og funktioner på de enkelte etager, og som omfatter vindfang, forrum, gange, altangange, svalegange, plads foran elevatorer, ramper og reposer såvel i som uden for bygningen, herunder udvendigt adgangsareal til kælder, skal projekteres og udføres således, at:

1) Der er direkte og uhindret adgang til elevatorer, beboelsesenheder og funktioner i erhvervsbyggerier samt til fællesarealer, herunder udendørs opholdsarealer på etagerne.

2) De har en tilstrækkelig bredde i forhold til anvendelsen, og skal kunne passeres uhindret i deres fulde bredde. Den fri bredde skal være mindst 1,30"
Frisk: Ja det kunne være en mulighed. Men der hvor toilet er nu, og planlagt til kommende bad, er i hjørnet af bygningen. Og ligeledes der hvor 1/4 svings trappen går op. Så der er ikke mulighed for kvist netop der, og udvidelse er bregrænset af at man skal kunne have højde nok på trappen når man er på 2. trin og opefter.
Jonathanhandyman. Det er ikke forstået helt rigtig. Der er kun 1 bolig på 1. sal så det er ikke fælles adgangs vej til 2 eller flere boliger

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce
Er der tale om et en familieshus eller bor I selv nedenunder?
Det er et byhus, som vi ser på, med henblik for  investering. Altså rent udlejning i en mindre provinsby. 
Stueetagen bliver 1 lejemål, og 1. sal ( udnyttet overetage) bliver 2. lejemål. Og det er opdelt på BBR, strøm, vand og varmemåling m.m.
Stueetage er  velholdt og efter udflytning kan en omgang rengøring og maling gøre det klart til udlejning.
Men 1. sal på de ca. 43 kvm er meget nedslidt, trænger bl.a. til mere isolering, ny indretning, ny køkken o.s.v. Her er det så at toilet er i elendig størrelse og forfatning.
Så planen er at "stjæle " lidt fra opgang ved siden af og lidt fra indbygget skabe i værelse ved siden af. Så kan det blive til et udmærket småt badeværelse. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det bliver nok en konkret vurdering fra en byggesagsbehandler - måske skulle du tage fat i kommunen for at få vejledning eller tilsagn om din løsning, men jeg tror at det bliver svært at få lov. Reposen er i forvejen smal..
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også